Barcelona traži zamjenu za Suareza, katalonski list tvrdi kako će to biti Petković

bruno petković, Sergej Jakirović, Darijo Srna, Igor Štimac, Mario Ćuže, Hrvatska nogometna reprezentacija, bruno petković, bruno petković, Hrvatska, bruno petković, Suarez, barcelona

„Napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Bruno Petković jedan je od glavnih kandidata da zamijeni Luisa Suareza na mjestu centralnog napadača Barcelone“, piše katalonski dnevnik Sport.

Prioritet katalonskog diva jest pronaći dostojnu zamjenu za urugvajskog napadača kojeg su polako sustigle godine i prema svemu sudeći neće se još dugo zadržati na Camp Nouu. Barcelona bi novog napadača mogla dovesti već u zimskom prijelaznom roku, a gotovo sigurno sljedećeg ljeta.

Ako bi nova „devetka“ došla ove zime, taj novi igrač do kraja sezone imao bi vremena da se prilagodi novoj sredini, a Suarez bi mu bio neka vrsta mentora.

Sport piše da je na Rujevici bio sportski direktor Barcelone Eric Abidal, koji je nedavno i na Poljudu pratio utakmicu Hrvatske i Mađarske. U tom trenutku nije bilo poznato koje točno igrače prati, ali sada se nazire da je jedan od njih upravo Petković.

Petković je dolaskom u Dinamo pretprošlog ljeta bljesnuo poput meteora. Pod trenerskom palicom Nenada Bjelice razvio se u napadača reprezentativnog kalibra u rekordnom roku.

Postigao je pet golova u osam nastupa za hrvatsku reprezentaciju, od toga četiri u natjecateljskim utakmicama. U 62 utakmice za Dinamo postigao je 21 gol.

Petković je dolaskom u Dinamo pretprošlog ljeta bljesnuo poput meteora. Pod trenerskom palicom Nenada Bjelice razvio se u napadača reprezentativnog kalibra u rekordnom roku.

Postigao je pet golova u osam nastupa za hrvatsku reprezentaciju, od toga četiri u natjecateljskim utakmicama. U 62 utakmice za Dinamo postigao je 21 gol.

Možda i više od same realizacije, što je ipak najvažnije za napadače, Petković oduševljava polivalentnošću, razigranošću, vizijom i pregledom igre. Radi se o doista kompletnom napadaču koji je podjednako dobar i na zemlji i u zraku. Odlično igra glavom, a tehnički je iznimno potkovan, uz to i fizički snažan tako da može zadržati loptu kada treba pričekati suigrače ili odložiti na stranu.

Dinamov napadač u zadnje vrijeme postiže golove u važnim utakmicama u Ligi prvaka i kvalifikacijama za Euro, ali nerijetko je i lucidan asistent. Zadnji pas, dvostruki pas, kombinatorika i općenito suradnja sa suigračima možda su mu najjače strane.

Iako je pozamašnih fizičkih dimenzija, Petković ima vrlo dobru motoriku, prilično je okretan, dobro se snalazi na malom prostoru. Zbog toga ga neki uspoređuju sa Zlatnom Ibrahimovićem. Zna se da voli igrati mali nogomet i da ga odlično igra, pravi je majstor na parketu. To mu je sigurno puno pomoglo u svemu što smo spomenuli, piše gol.hr.

Nabrojane kvalitete jako su bitne za Barcelonine skaute. I Barca u trenažnom procesu koristi akcije iz malog nogometa. Njezini igrači u pravilu su majstori futsala. Barca uvijek traži igrače koji su tehnički dovoljno potkovani da se mogu uklopiti u njezinu prepoznatljivu trokut-igru. Čini se da Petković zadovoljava tehničke uvjete, a uz to bi mogao donijeti dodatnu vrijednost Kataloncima, jer je vrlo robustan i sjajno igra glavom.

Zahvalna je to osobina u protivničkom šesnaesterca, ali i u vlastitom kada se momčad mora braniti. Možda se slučajno poklopilo, ali otkako je Petković postao hrvatski prvotimac, Vatreni su popravili skok- igru, primaju znatno manje pogodaka iz prekida.