Barcelona traži novog veznjaka

Barcelona - Real, barcelona, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi
Fabregasov menadžer u petak je objavio da je mladi veznjak odlučio da ostane u Londonu, čime je prekinuo špekulacije o dolasku u Barcelonu.

Dnevnik "Sport" tvrdi da postoji "tajni dogovor" između Barcelone i Arsenala, po kojem će klub iz Londona konačno pustiti Fabregasa da se vrati na "Camp Nou" u ljeto 2011, prenosi DPA.

"Sport" navodi da je Fabregas idealna zamjena za Barceloninog playmakera Xavija, koji ima 30 godina. No, anketa "Sporta" otkriva da su navijači Barcelone umorni od 'sapunske opere', koja je počela u ljeto 2008. Više od 58 posto navijača izjasnilo se da Barcelona ne treba da dovede Fabregasa u ljeto naredne godine.

Fabregas je napustio mladi tim Barcelone 2003. kada je imao 16 godina, te otišao u Arsenal. Barcelona nije dobila nikakvo obeštećenje, pa se navijači ne slažu s namjerom čelnika kluba da potroše mnogo novca kako bi ga vratili na "Camp Nou".

Trener Pep Guardiola silno je želio da Fabregasa dovede u Barcelone i bio je vidno razočaran nakon što je saznao za igračevu odluku.

Guardiola će sada pokušati da pronađe novo rješenje u sredini terena, a mediji navode da je Nijemac Mesut Oezil najbliži potpisivanju ugovora. 

(Fena)