VIDEO  Barcelona ponizila Real Madrid sa 5:0

Prepuni Nou Camp jedva je čekao prvi sučev zvižduk da krene 161. El Clasico, derbi španjolskih, europskih i svjetskih velikana. Navijači su čekali spektakl i dočekali su ga od strane Barcelone, dok je Real Madrid doslovno pao bez "ispaljenog metka".

Koliko god to bilo teško priznati simpatizerima Reala, ali ovo je još jedan dokaz da se momčad i igra ne mogu kupiti preko noći, nego se stvaraju. To je potvrdila ova pobjeda Barce od 5:0.

Barcelona je bolje otvorila utakmicu i u prvih pet minuta pritisnula je Real Madrid. Rezultat tog pritiska bila je vratnica koju je pogodio Lionel Messi . Argentinac je uputio jednu neugodnu loptu koja je preletjela Casillasa, ali je zatresla okvir gostujućeg gola. Međutim, Barcelona je došla do prednosti u ranoj fazi utakmice. Xavi je odlično uletio na asistenciju Inieste te je majstorski poslao loptu iza nemoćnog Casillasa. Vidjelo se da je Barca zagospodarila terenom, dok je Real pokušavao odgovoriti agresijom.

Kraljevski klub je prvi udarac u okvir gola uputio u 12. minuti. Sa vrha šesnaesterca pucao je Angel Di Maria, ali se Victor Valdes nije dao iznenaditi. Nova prilika Realu ukazala se u 14. minuti, ali su Abidal i Valdes, uz mali nesporazum, uspjeli otkloniti opasnost. Mourinho je u utakmicu krenuo previše oprezno, a u zadnjoj liniji su igrala petorica igrača, međutim, Barcelona je lako držala loptu i kontrolirala utakmicu.
BARCA - REAL

Posjed lopte: 67%/33%

Udarci: 11/4

Udarci u okvir gola: 7/2

Korneri: 3/6

Prekršaji: 11/14

Bilo je pitanje vremena kada će Real primiti i drugi gol, jer se vidjelo da Mourinhova momčad ne može parirati Barci u sredini terena. A prepuni Camp Nou ponovno je "eksplodirao" u 18. minuti. Nakon što je na lijevoj strani ispao Sergio Ramos, lopta je prošla pored Casillasa, a na drugoj vratnici ju je dočekao Pedro i lagano je ugurao u praznu mrežu. Nakon Barcelonina uragana u prvih 15 minuta igra se smirila, međutim, Real nije imao ideju kako da se približi protivničkom šesnaestercu, a kamoli da nešto konkretnije napravi.

Opasno je Real zaprijetio u 34. minuti iz slobodnog udarca. Lukavo je tukao C. Ronaldo, a udarac Portugalca prohujao je pored vratnice domaćeg gola. Pred kraj prvog poluvremena atmosferu je dodatno potpalio i glavni sudac, kada je Messiju pokazao žuti karton za simuliranje, iako je Carvalho laktom udario omalenog napadača. Vidio je trener gostiju da igra njegove momčadi nikako ne funkcionira pa je u svlačionici ostao neprimjetni Ozil, a na teren je istrčao Lassana Diarra.

Odmah na početku drugih 45 minuta Barca je imala veliku priliku da postigne i treći gol, ali je gostujuća obrana uspjela zaustaviti udarac Messija te u nastavku Ville. Sjajno je Messi u 51. minuti podvalio loptu iza obrane Reala, prihvatio ju je Xavi, prevario Casillasa, ali je njegov udarac zatresao vanjski dio mreže. Međutim, par minuta kasnije Real je bio potopljen. Ponovno je odličnu loptu poslao Messi, a hladnokrvno je Casillasa matirao Villa za velikih 3:0.

Malo je reći da je Real bio razbijen, Real je bio posramljen u 57. minuti kada je Barca došla i do četvrtog gola. Satelitski točnu loptu poslao je Messi u prazan prostor za Villu, a napadač kakav je Villa takve prilike ne propušta te je gostujući vratar morao i četvrti put vaditi loptu iz svog gola. Ipak, uspio je Casillas nešto i obraniti. U 77. minuti silovito je pucao svježi Bojan, međutim, vratar Reala ukrotio je njegov udarac. Na samom kraju utakmice Barca je počastila Real sa petardom, a strijelac petog gola bio je mladi Jeffren. U sudačkoj nadoknadi došlo je do sukoba između igrača nakon što je Sergio Ramos oštro startao na Messija. Frustrirani Ramos dobio je crveni karton.

Barcelona je odigrala odličnu utakmicu i sasvim zasluženo došla do visoke pobjede. Svih 90 minuta domaćini su imali inicijativu i nisu dopuštali gostima da im zaprijete. Glavni igrači Reala bili su totalno blokirani i nisu ništa pokazali te su pognutih glava napustili teren. Ovom pobjedom Barcelona je preskočila Real Madrid na prvenstvenoj tablici te je sad Barca vodeća momčad Primere.

 

izvor: Nikola Vlahović sportnet.hr