Barcelona odlučila tko je Enriqueov nasljednik, stiže i veliko pojačanje!

Luis Enrique, FC Barcelona, pep guardiola, Luis Enrique, nasljednik, FC Barcelona, Luis Enrique, strašna tragedija
Prema pisanju španjolskih medija Barcelona će na kraju sezone objaviti tri velike vijesti: ime novog trenera, novi ugovor s Leom Messijem i veliko pojačanje u liku Philippea Coutinha!

Potpredsjednik Barcelone Jordi Mestre razgovarao je s novinarom TV3 televizije i otkrio:

"Pregovori oko novog ugovora s Messijem idu prema planu. Rekao bih da smo ušli u završnih 100 metara pregovora. Za nekoliko tjedana ćemo vas obavijestiti o svemu, ali zasada vam ne mogu reći točan datum", rekao je Mestre, pa komentirao situaciju oko novog trenera, nakon što je Luis Enrique objavio odlazak s klupe na koncu sezone.

"Već smo odlučili tko će biti Enriqueov nasljednik, ali nećemo još ništa otkrivati iz poštovanja prema Luisu", kaže Maestre.

Podsjetimo, glavni kandidati za klupu katalonskog kluba su aktualni pomoćnik Juan Carlos Unzue, Nizozemac Roman Koeman i Španjolac Ernesto Valverde. Čak se spominje i bivši trener PSG-a Laurent Blanc.

Barcelona je, prema tvrdnji tamošnjih medija, dogovorila i prvi veliki transfer za iduću sezonu. Na Camp Nou dolazi veznjak Liverpoola Coutinho (24), a Barcu će to zadovoljstvo koštati 90 milijuna eura, čime će mladi Brazilac postati četvrti najskuplji nogometaš svijeta iza Paula Pogbe (105), Garetha Balea (100) i Cristiana Ronalda (94).

Coutinho je na Anfield stigao u siječnju 2013. iz Intera za 10 milijuna eura, a u siječnju ove godine je produžio ugovor do 2022. godine. S novim ugovorom je postao najplaćeniji igrač Redsa s tjednom plaćom od 170.000 eura.

Mediji nagađaju kako će Barca ovoga ljeta pokušati angažirati i krilnog napadača Borussije Dortmund Marca Reusa, te napadača Seville Vitola. Klub gotovo sigurno napušta turski veznjak Arda Turan.

gol.hr