Barcelona nudi Rakitića, Coutinha, Dembelea i Umtitija za Neymara!

Neymar
Prema pisanju španjolskog tiska, Barca je Francuzima bacila na stol gotovo nevjerojatnu ponudu. U ‘trampi' vrijednoj više od 170 milijuna eura Barca za Neymara nudi Ivana Rakitića, Philippea Coutinha, Samuela Umtitija i Ousmanea Dembelea.

Podsjetimo, PSG je u početku tražio 300 milijuna eura od Barcelone za povratak Brazilca u Kataloniju, što je 78 milijuna eura više od iznosa koji je francuski prvak platio Barci u kolovozu 2017. kada je angažirao brazilsku zvijezdu.

Barca je nakon dugotrajnih pregovora uspjela smanjiti francuske zahtjeve. Francuzi su pisali kako su Katalonci ponudili 130 milijuna eura te Philippea Coutinha i Samuela Umtitija, no ponuda je sada porasla za još dvojicu igrača.

U Parizu za sada šute, međutim nedavno su poručili kako će razgovarati jedino o ozbiljnim ponudama. Što ova sigurno jest.

Od ovog kvarteta, hrvatski reprezentativac je do sada bio nezamjenjiva karika u katalonskom stroju. Otkako je Rakitić u srpnju 2014. preselio u Barcelonu iz Seville za 20 milijuna eura, niti jedne sezone nije imao manje od 50 nastupa. Do sada je upisao ukupno 268 nastupa i postigao 35 golova.

Na Coutinha, Dembelea i Umtitija Barcelona je potrošila ukupno 290 milijuna eura, no ove investicije se nisu pokazale najboljim potezom. Coutinho je u Barcelonu stigao u siječnju 2018. za 160 milijuna eura, međutim nije se u potpunosti uklopio u igru katalonskog velikana. Ukupno je za Barcelonu upisao 75 nastupa postigavši 21 gol. Dembele je pak plaćen 105 milijuna eura Borussiji Dortmund u kolovozu 2017. i do sada je odigrao 65 utakmica postigavši 18 golova. Umtiti je došao na Camp Nou u lipnju 2016. iz Lyona za 25 milijuna eura, a protekle sezone je upisao tek 14 nastupa.

Barcelona se navodno sve usmeno dogovorila s Neymarom. Brazilac je prihvatio ponudu Barcelone i gotovo upola manju plaću. Neymar na Parku Prinčeva zarađuje oko 35 milijuna eura po sezoni, dok bi u Barcelomni trebao dobivati oko 24 milijuna eura, što je približno jednako iznosu koji je dobivao prije nego što je otišao. Neymar je napustio Barcelonu.

Španjolci nagađaju da Neymar u rezervi ima transfer u Real Madrid koju mu nudi veću plaću, ali Brazilac se želi vratiti na Camp Nou./H/