Barca stiže u Split, Guardiola na Poljudu kao prethodnica

Stigli su šefovi iz agencije Media Pro, Emili Pons i Pere Guardiola, s kojima su „bijeli“ ostvarili prve kontakte još u siječnju u Barceloni, kad je najavljeno da će se razgovori produbiti u travnju u Splitu, što se eto i događa.

Funkcionere iz Barcelone u ime Hajduka dočekao je u splitskoj zračnoj luci Ivica Livaja, član Nadzornog odbora „bijelih“, a ponavljamo da je intrigantno u cijeloj priči što je jedan od važnih ljudi marketinga i organizacije baš Pere Guardiola, rođeni brat Josepa, bivšeg nogometaša, a danas trenera najbolje nogometne momčadi današnjice.

Gosti iz Barcelone nemalo su se iznenadili medijskim dočekom; pa nisu oni neke zvijezde da ih se dočekuje i pita za izjave, nisu bili od volje:
- Nemamo što reći, posebno ne sad i ovdje – rekao je brat Guardiola.

Svakako da se dolazak funkcionera agencije Media Pro povezuje s mogućnošću da čarobna i veličanstvena momčad Barcelone nastupi u Poljudu idućeg svečarskog ljeta 2011. godine. To nije nemoguće i stalno se podgrijava takva solucija, premda se u suštini razgovori predstavnika Hajduka i Barcelone temelje prije svega na projektu osmišljavanja cijelog koncepta proslave.

Istina je da je od svega najzanimljivije hoće li momčad Barcelone pohoditi Poljud, na stranu sve prateće manifestacije, no na taj decidiran odgovor treba pričekati određeno vrijeme. Prvaci nogometnog svemira (Španjolske, Europe i Globusa) imaju svoju cijenu od cca dva milijuna eura po prijateljskom nastupu, a treba ući i u njihov prebukirani itinerar obveza. Velika je stvar što se uopće pregovara i što su došli u Split na razgovore s Hajdukom, a nestrpljivost nije uvijek dobar partner sklapanja poslova i svekolike suradnje.

slobodna dalmacija