Balakov zadovoljan: Utakmica s Barcelonom dobra priprema za Stoke

Hajduk, FC Barcelona, Krasimir Balakov, Krasimir Balakov, Hajduk, Krasimir Balakov, Hajduk, Krasimir Balakov, Hajduk, Kaiserslautern
Trener aktualnog momčadskog nogometnog prvaka Europe Barcelone Josep Guardiola je nakon utakmice u subotu navečer svog tima s Hajdukom na Poljudu izjavio da ga se dojmila igra Hajduka, dok je trener Splićana Krassimir Balakov izrazio zadovoljstvo rezultatom 0:0, naglasivši da Splićani nisu poraženi od najbolje momčadi svijeta.

"Hajduk me se iznimno dojmio. Njegovi igrači su bili vrlo brzi u protunapadu, a dobro su funkcionirala tri napadača i cijeli vezni red", rekao je Guardiola na konferenciji za novinare kasno navečer u subotu po završetku utakmice na Poljudu.

Guardiola je također istaknuo da je Hajdukov trener Krassimir Balakov napravio dobar posao te da je pred Hajdukom dobra sezona.

Po njegovim riječima, Barceloni je utakmica protiv Hajduka bila dobro iskustvo i priprema za novu sezonu.

"Nastupili smo s onim igračima koji su nam na raspolaganju i dali šansu mlađim nogometašima jer su im potrebne ovakve utakmice. Zadovoljan sam njihovim nastupom, a srećom nitko se nije ozlijedio", kazao je Guardiola.

Odgovarajući na novinarska pitanja Guardiola je kazao kako je ozračje na Poljudu bilo predivno i da su se nogometaši Barcelone osjećali ugodno jer se i njima pljeskalo.

Trener Hajduka Krassimir Balakov je izjavio kako je zadovoljan igrom svoje momčadi.

"Igrali smo disciplinirano i organizirano, upravo onako kako sam želio. Nismo izgubili niti smo primili zgoditak od najbolje momčadi svijeta - Barcelone", istaknuo je Balakov, dodavši kako je neodlučan rezultat protiv Barcelone važan Hajduku za stjecanje sigurnosti.

On je naglasio da je utakmica protiv Barcelone poslužila Hajduku kao dobra provjera za utakmicu 3. pretkola Europske nogometne lige protiv engleske momčadi Stoke Citya. Utakmica će se igrati 28. srpnja ove godine, i na nju je, kako je dodao, Hajduk usredotočen. Objasnio je da je u igru uveo sve igrače, želeći da im nastup protiv Barcelone ostane u sjećanju.

Za ozračje na Poljudu Balakov je ocijenio da je to bio "vrlo dobar spektakl, a Torcida 12. igrač Hajduka".

Balakov je također izjavio da je sretan što je Guardiola za njega rekao da je s Hajdukom napravio dobar posao.

izvor: nacional.hr