Baka Slišković tuži Hajduk, 'bijeli' tvrde da je ugovor nevažeći

Na Općinskom sudu u Splitu Slišković tuži Hajduk i traži odštetu od dva milijuna kuna. Hajduk mu je, drži Slišković, ostao dužan novac iz trogodišnjeg ugovora, a zastupa ga odvjetnica Doris Košta. Danas se pojavio na prvom ročištu i obrazložio svoju tužbu.

- Smijenjen sam u travnju 2005. nakon utakmice s Rijekom (1-1), iako sam doveo Hajduk do prvog mjesta.

Zbog nezadovoljstva igrača, ali i zbog rezultata, tako su mu objasnili.

Slišković je pred sudom ustvrdio kako mu je u razgovoru obećano da će mu klub isplatiti 150.000 eura otpremnine, a sad traži 270.000 eura. Do smjene su mu isplaćene plaće u ukupnom iznosu od 400.000 kuna.

Hajdukov zastupnik, odvjetnik Vinko Radovani, tvrdi da je ugovor sa Sliškovićem nevažeći jer nije verificiran ni u Županijskom nogometnom savezu, ni u HNS-u. Problem je to što Slišković nije imao potrebnu trenersku licencu.

- Ne osporavamo da je Slišković obavljao posao trenera, ali Hajduk ga nije licencirao jer nije imao potreban papir pa zato njegov ugovor nije verificiran. Ne postoji pismeni trag ni o potpisu, ni o raskidu ugovora, ni o bilo kakvoj otpremnini - ističe Radovani.

U nastavku sudskog spora najavljeno je svjedočenje Igora Štimca, Branka Grgića i Fredija Fiorentinija, a ročište je zakazano za 7. svibnja.

jutarnji list