Baka Slišković mogući trener prvog prvaka Europe sa Otoka

Sliskovic
prenosi sportavaz.ba.

Popularni Baka je kandidata za novog trenera aktualnog prvaka Škotske i prvog prvaka Europe sa Otoka, slavnog Celtica. Ovu informaciju potvrdio je i sam Slišković.

- Zvao me je menadžer Marc Antoine Kiplé. Rekao mi je informaciju da me je predložio za trenera Celtica. Naravno, godi mi što sam jedan od kandidata. Biti trener jednog takvog kluba je ogromna stvar. Moja konkurencija su veliki evropski treneri. Da budem iskren, ne očekujem previše. Vrlo oprezan sa tim stvarima. U posljednje vrijeme kontaktiralo me je mnogo menadžera, svi su nešto obećavali. Tako da nje želim trčati pred rudu - kazao je Slišković, jedan od najboljih igrača BiH, Hajduka, Pescare... svih vremena.

Iako je sa Celticom osvojio dvije uzastopne titule prvaka Škotske, norveški trener Ronny Deila najavio je odlazak iz kluba ovoga ljeta. Konačnu riječ pri odabiru novog trenera imat će izvršni predsjednik Celtica Peter Lawwell. Blaž Slišković je u trenerskoj karijeri vodio reprezentaciju BiH, Brotnjo, Zrinjski, Široki Brijeg, Hajduk, Tiranu, rumunjsku Unireu, saudijski Al-Ansar, te kineski Qingdao Jonoon. U skoro svim klubovima, gdje god je radio, lansirao je po nekog igrača.