Baka: Angažirali su me da utišam navijače, a onda me prevarili

Baka: Angažirali su me da utišam navijače, a onda me prevarili

SPLIT - Blaž Slišković (50) zauvijek će ostati ikona Hajduka. Baka je sinonim nezaboravne generacije “bijelih” iz 80-ih godina, nogometni genij koji je znao zabijati iz kornera te boem koji je u pravilu igrao za raju. Treneri su ga obožavali i kad je zanemarivao taktiku. Sad se našao u središtu interesa jer tuži Hajduk i traži 270.000 eura.

- Nisam se želio s Hajdukom povlačiti po sudu. Mogao sam klub tužiti odmah nakon otkaza u travnju 2005. godine, ali nadao sam se da će ispuniti obećanje. Izigrali su me pa sam 2008. sve dao na sud.

• Jeste li ispali naivni u toj priči? Grgić i Štimac obećali su vam otpremninu od 150.000 eura, bez potpisa i dokumenta?

- Vjerovao sam u džentlmenski dogovor. Nisu mi izgledali naivni kad su me zvali u Hajduk. Bili su očajni jer su me u Štimčevoj vili kod Neuma tri sata molili da budem trener Hajduka. Rekli su mi: Ne možemo se vratiti u Split bez tvog pristanka! Trebao sam im da utišam nezadovoljne navijače koji su tražili njihove ostavke, a mene su obožavali.

• Što je bio problem?

- Kažu da je to bila nevažeća trenerska licenca, iako sam već dvije godine bio izbornik reprezentacije BiH. Uefa je priznavala moju licencu, a Hajduk nije. Zbog toga nisu u HNS-u ovjerili moj ugovor.

• Jeste li potpisali ugovor s Hajdukom?

- Potpisao sam ugovor, ali ga otad više nikad nisam vidio. Svih pet primjeraka uzeo je Fiorentini i rekao mi da će riješiti daljnju proceduru. Nisam ih ja zavlačio. Želio sam ostati u Hajduku tri godine, a oni su me smijenili nakon šest mjeseci, iako sam Hajduk doveo do prve pozicije.

• Jeste li pokušali riješiti spor bez suda?

- Dolazio sam u Split na razgovore desetak puta. Ogorčen sam na Grgića jer me je cijelo vrijeme zavlačio. Poslao sam ponudu za nagodbu, ali nisam dobio odgovor. Sad idem do kraja.

jutarnji.hr