Bad Blue Boysi kupuju ulaznice Torcidi za Maksimir!

Hajduk, Torcida
... a podršku im daje i sam Hajduk, koji nije prijavio dolazak svojih navijača na Maksimir. Direktor Dinama Tomislav Svetina pozvao je čelnike splitskog kluba da dostave popis navijača koji će doći na Maksimir.

- Ne prijavi li Hajduk dolazak navijača, tribina Jug će biti zatvorena na dan utakmice - kazao je Svetina.

S obzirom da iz Hajduka nije stiglo ništa, rok za vaučere koji je istekao danas, ipak je prebačen za petak. Svetina ističe kako je jedina namjera vaučera da spriječi dolazak onih navijača koji imaju sudsku zabranu dolaska na stadione. S druge strane Torcida je već ranije pozvala na bojkot na svojoj službenoj Facebook stranici.

- Neće nama Mamić, Jovanović i Dinamo odlučivati tko može doći u Zagreb na dan utakmice, a tko ne može. KN Torcida neće preuzimati vaučere za Maksimir, a isto očekujemo i od svih navijača Hajduka. Ovim putem pozivamo sve navijače Hajduka da u što većem broju, sami i neorganizirano dođu u Zagreb na utakmicu Hajduka i Dinama.

Pretpostavlja se da će se Torcida bez obilježja grupirati na zapadnoj ili istočnoj tribini, s time da se na forumima već piše da će to biti zapadna tribina. S obzirom da će Torcidaši teško doći do ulaznica, vođe Bad Blue Boysa su pozvale sve svoje navijače da kupe ulaznice za Torcidu u znak solidarnosti.

Čini se kako je odluka o "vaučerizaciji" potaknula dosad neviđeno navijačko zajedništvo Torcide i BBB-a. Sve je krenulo s utakmicom Dinama u Splitu na Parku mladeži, kada je Torcida kupila ulaznice BBB-ima, a BBB su uslugu vratili kupnjom ulaznica Torcidi u Kranjčevićevoj u utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca. U nedjelju će to zajedništvo dosegnuti i vrhunac, kada se igra najveći derbi hrvatskog nogometa. Bunili se navijači ili ne, HNS-u i klubovima ovakva situacija najviše odgovara. Navijači se ne tuku, već surađuju, a svejedno dolaze na stadione.

dnevno.hr