Avdo Kalajdžić: Nema teorije da se Velež ove sezone vrati u Premijer ligu, daj bože da ostane u Prvoj

avdo kalajdžić, Velež
U razdoblju između dvije sezone ovoga ljeta Rođeni nastavljaju tonuti, a jasno to objašnjava situacija oko samih priprema momčadi koja u sljedeću natjecateljsku godinu ulazi 6./7. kolovoza kad starta Prva liga FBiH. Dok su svi ostali ozbiljni federalni prvoligaši svoje pripreme započeli nastankom mjeseca srpnja, u Veležu su u specifičnom položaju.

- Mi smo napravili prozivku i trening još 24. lipnja, ali smo poslije toga imali stanku zbog neisplaćenih dugova. Ponovno smo krenuli 27. lipnja s igračima koji su bili na raspolaganju, a to su većinom izlazni juniori iz omladinske škole, igrači pristigli iz nižerazrednih klubova okoline Mostara te šest - sedam iskusnijih koji su prošle sezone nastupali u Premijer ligi. Poslije prvog treninga je uslijedio štrajk dijela nogometaša jer nisu dobili primanja od prošle godine, priča nam Avdo Kalajdžić jer kao trener iz omladinskog pogona sad vodi treninge ekipe koju u ovom trenutku možemo nazvati prvom postavom Veleža.

- Ti su igrači i dalje u štrajku, a mi treneri koji radimo u klubu na zahtjev Radne grupe vodimo pripreme prve ekipe. Čekamo da se dovede neki novi trener ili imenuje netko od postojećih šefom struke, dodao je.

Taj prvi tim, ističe Kalajdžić, čini "dvanaest do petnaest mladih nogometaša s jednim golmanom juniorom".

- Mi smo dobro radili s ovima što su na raspolaganju, na fizičkoj pripremi i uigravanju. Međutim ovaj kadar ne zadovoljava ambicije kluba, to jednostavno nije kadar koji Velež treba i koji bi trebao krenuti u novu sezonu. S ovim kadrom Velež nema što tražiti u ovoj ligi, govori Kalajdžić.

Treniraju oni koji neće igrati

Smatra da spram nekih prvoligaša Velež i nije u tako velikom zaostatku, ali da treneri u ovom trenutku jednostavno rade s ekipom koja neće predstavljati klub u Prvoj ligi FBiH.

- Kadar treba osvježenja uz povratak štrajkača koji su možda dobrim dijelom sami sebe izbacili iz konkurencije svojim neradom i netreniranjem. Dosta prvoligaša je krenulo prije par dana u pripreme i u usporedbi s njima smo u dobroj situaciji što se tiče treninga, ali mi jednostavno treniramo igrače koji neće igrati. U Veležu je stvarno teška situacija i ovako klub ne može opstati, naglašava Kalajdžić.

U ovakvoj poziciji jasno je kako klub ne može računati na povratak u Premijer ligu jer se jednostavno bori za golu egzistenciju.

- Nema teorije da se Velež ove sezone vrati u Premijer ligu. Daj bože da Velež opstane i u ovoj ligi s ovakvim stanjem kakvo je sad. Jer i ovo je ozbiljna liga i dosta ljudi nisu svjesni kako se u njoj igra i što se radi. Najveća je neizvjesnost zbog Skupštine i pitanja tko će doći u klub, kakva će se uprava formirati jer, ukoliko dođe prava struktura ljudi, Velež se može nastaviti natjecati, ali o povratku nema teorije, to je stvarno daleko, zaključio je Avdo Kalajdžić.

Nemamo s kim izići na teren

Velež je u pripremama odigrao i jednu test utakmicu s županijskim ligašem Mostarom (1:1).

- Imali smo i dogovorenu utakmicu s GOŠK-om, ali s obzirom da gotovo nemamo jedanaest igrača da izvedemo na teren, nemamo mogućnost da igramo prijateljske utakmice. Imamo dosta ponuda, ali u ovom trenutku to jednostavno ne možemo prihvaćati. Velež jednostavno nema s kim izići na teren da odigra utakmicu. To je trenutačno faktičko stanje u klubu, izjavio je Kalajdžić.

Skupština odlučuje idemo li gore ili dolje

Avdo Kalajdžić i Velibor Đurasović trenutačno vode treninge Veleža, ali svi samo iščekuju Izbornu skupštinu koja je zakazana za 13. srpnja pa prolongirana za 18. srpnja.

- Ne znam što će biti na Skupštini, ali moj cilj i ambicija je nastaviti raditi u omladinskoj školi, nije mi cilj raditi kao šef struke Veleža. Ovo je samo ispomoć mom klubu koji se našao u teškoj situaciji. Skupština će odlučiti idemo li gore ili dolje, kaže Kalajdžić.

Više ćemo znati u ponedjeljak

Kako smo i ranije pisali, Radna grupa u sastavu: Mustafa Škoro, Hasan Šišić, Salko Grbić, Ekrem Čolakhodžić i Adis Hadrović je odgovornost pripreme nove Izborne skupštine Veleža na kojoj bi se trebalo izabrati rukovodstvo. Prema izmijenjenom planu ona će biti upriličena u ponedjeljak (od 19 sati) u hotelu Bristol.

Dnevni list