AUDIO: Blaž Baka Slišković: Njihova sramota je što me nisu pozvali na proslavu

Cijeli Split bio je na nogama, fešta je bila za pamćenje.

Pored lošeg izdanja igrača, nekoliko propusta napravili su nažalost i čelnici Hajduka. Vjerojatno najveći propust je izostanak Blaža Sliškovića s velike proslave. Iako je izabran u najboljih 11 svih vremena, iako je odigrao preko 100 utakmica u dresu Hajduka, poziv da dođe na rođendan, kako nam je rekao, nije dobio.

''Navijači su napravili pravi spektakl, a što se tiče mog izostanka, mislim da je Hajduk veliki klub i da je trebao poslati poziv svom članu koji je izabran u 11 veličanstvenih. Trebali su mi poslati program proslave i informirati me o svemu, ali to se nije dogodilo. Uopće nisam dobio poziv, a kada ne dobijem poziv ne osjećam se pozvanim. To nema nikavke veze s tim što tužim klub. Hajduk nije ni Blaž Slišković, ni Igor Štimac, ni Branko Grgić. Radi se jednostavno o principu. Jedini razlog zbog kojeg nisam otišao je taj što nisam bio pozvan'', rekao je Baka u razgovoru za Radio Dobre Vibracije.

Ostavio trag i na travnjaku i na klupi

Nema potrebe trošiti vrijeme na objašnjavanje onoga što je u Splitu bio Baka kao igrač, ali i kao trener. Posljednji naslov na Poljud je stigao 2005. godine. Najzaslužniji za taj uspjeh bio je Slišković koji je momčad ostavio na prvom mjestu. Kasnije su se neki drugi okitili medaljama, a za Sliškovića su rekli kako uopće nije bio trener Hajduka.

''Njihova je sramota što se razvlačimo po sudovima. Nadao sam se da ćemo se ljudski dogovoriti jer mislim kako je ono što sam tražio bilo korektno prema klubu. Na moju žalost i čuđenje to se oteglo na više od tri godine i odlučio sam sudskim putem tražiti svoj novac. Hajduk se trebao izdići iznad svega i naći dogovor sa mnom, ali nažalost oni to nisu napravili i sad idem do kraja'', zaključio je Slišković.