Atletico Madrid i Barcelona u polufinalu Kupa

barcelona, Atletico Madrid, nogomet, Napoli, polufinale talijanskog Kupa
Atletico Madrid izborio je polufinale svladavši u uzvratu u gostima Athletic Bilbao s 2:1. U prvoj utakmici Atletico je u Madridu pobijedio s 1:0, no Baski su pogotkom Aduriza (42) poništili tu prednost. Ipak, u drugom dijelu Atletico je riješio pitanje prolaska pogocima Raula Garcije (55) i Diega Coste (86).

Barcelona je i u uzvratu bila uvjerljiva protiv Levantea. Nakon što su u prvom dvoboju u gostima bili bolji d 4:1, kod kuće su svladali Levante s 5:1. Strijelci za Barcelonu bili su Adriano (28), Carles Puyol (44), Alexis Sanchez (50, 52) i Cesc Fabregas (69). Jedini pogodak Levantea u stvari je autogol Sergija Roberta u devetoj minuti.

Atletico Madrid i Barcelona tako su se pridružili Real Madridu, koji je u utorak izbacio Espanyol s ukupnih 2:0. U četvrtak trećeligaš Racing Santander dočekuje Real Sociedad, koji je u prvoj utakmici slavio s 3:1.

Napoli bolji od Lazija

Nogometaši Napolija plasirali su se u polufinale talijanskog Kupa pobijedivši Lazio s 1:0 pogotkom Gonzala Higuaina u 82. minuti. Hrvatski nogometaš Josip Radošević proveo je utakmicu na klupi za pričuve Napolija. Momčad Napolija će za ulazak u finale igrati protiv drugog velikog kluba iz Rima - Rome. U drugom polufinalu sastat će se Fiorentina i Udinese

hrt.hr