Ante Hrkać : Ako se ukaže prilika zabit ću Širokom u Gabeli!

GOŠK je trenutno 10. momčad na ljestvici PLBiH, dok su nogometaši Širokog trenutno drugoplasirana momčad, pa s pravom možemo reći da su Širokobriježani potpuni favoriti u ovom susretu. Ipak, GOŠK ima jednu kvalitetnu, mladu i poletnu ekipu i na domaćem travnjaku znaju biti vrlo neugodan protivnik. Naš današnji sugovornik, Ante Hrkać, trenutno najmlađi član nogometnog kluba GOŠK-a iz Gabele ističe da je ova momčad namučila i prvoplasiranu momčad Željezničara, koji je do pobjede uspio doći tek u 92. minuti, tako da zasigurno mogu pružiti odličan otpor i protiv Širokog. Hrkać je optimističan uoči ovog susreta i smatra da GOŠK može upisati pobjedu pred domaćim navijačima. Inače, Antin klub je Široki Brijeg, a u GOŠK-u je na posudbi. U razgovoru za HercegSport priznao nam je da ima želju zabiti svom matičnom klubu.

U prethodnom kolu PLBiH remizirali ste s Leotarom na gostujućem terenu. Da li ste očekivali pobjedu ili je momčad zadovoljna podjelom bodova?

Sigurno da možemo bit zadovoljni osvojenim bodom protiv Leotara, taj bod ima posebnu težinu zbog toga što smo igrali protiv izravnog konkurenta za opstanak i bilo je najvažnije da Leotar ne osvoji te prijeko potrebne bodove, iako GOŠK svaku utakmicu ide na 3 boda, što je filozofija našeg trenera, ali ovo gostovanje tradicionalno predstavlja problem za sve klubove iz vrha BH elite, stoga mislim da smo napravili jako dobar posao za ispunjenje našeg cilja.

Trenutno ste desetoplasirana momčad na ljestivici s 20 osvojenih bodova, da li je po Vama to realan ishod ove sezone ili je GOŠK svojim igrama zaslužio neku višu poziciju?

GOŠK je svojim igrama tokom cijelog prvenstva zaslužio bolju poziciju, jer treba uzeti u obzir da smo od Željezničara primili gol u 92. minuti, protiv Travnika odigrali najbolju utakmicu koja je završila neriješeno, a imali smo 4-5 promašenih zicera. Isto tako mislim da smo protiv Zvijezde i Veleža trebali doći do punog plijena i nedavno na utakmici protiv Slavije koju smo izgubili doma...GOŠK je definitivno zaslužio bolju poziciju na tablici

Strahuje li se u klubu od ispadanja iz lige ili GOŠK ima snage da i sljedeće sezone igra u najvišem rangu BiH nogometa?

Trenutna situacija u kojoj se nalazimo tjera nas na borbu za opstanak vjerojatno do posljednjeg kola i u neku ruku uvlači određeni strah u Upravu i u nas igrače, pogotovo što imamo dosta mlađih igrača koji nemaju iskustva u ovakvim situacijama, ali ja vjerujem u ovu ekipu koja ima ogroman potencijal i kvalitetu i mislim da nebi trebali imat problema i da će GOŠK i dogodine biti sudionik Premijer lige BiH

U 20. kolu na svom stadionu dočekujete momčad Širokog Brijega. Može li GOŠK slaviti protiv trenutno drugoplasirane momčadi u PLBiH?

Dolazi nam ekipa koja zajedno sa Željezničarom ima najkvalitetniji kadar. Široki ima u Kupu jako važnu utakmicu koja im osigurava 99% ulazak u Europu...Tako da ćemo u subotu bar malo biti odmorniji od njih. Mislim da imamo jako dobre šanse da dobijemo tu utakmicu, jer Široki je ekipa koja voli igrati a ne se povlačiti kao što su to radili Slavija i Kozara, što našem stilu igre ne odgovara.

Da li će trener Boris Gavran računati na Vas u susretu 20. kola?

Na ovo vam pitanje ne mogu dati točan odgovor jer ne znam kakve su trenerove zamisli i planovi za sljedeću utakmicu. Al' s obzirom da sam veći dio priprema i početak sezone bio ozljeđen, ne očekujem da startam ovu utakmicu i zbog toga što ekipa trenutno jako dobro igra ali svako ukazano povjerenje trenera nastojim dobro iskoristiti, a za utakmicu protiv Širokog da i ne govorim, motiv više mi je pomrsit račune svojim prijateljima na suprotnoj strani(ha-ha)

Postoji li želja da zabijete svom matičnom klubu?

Ja sam profesionalac i tako se odnosim prema svome poslu i ako se ukaže prilika da pogodim protiv Širokog sigurno da ću je iskoristit i ako dođe do toga nadam se da moji protivnici, inače moji prijatelji, neće bit zlopamtila i da će se i dalje družiti sa mnom i zvat me na piće u slobodno vrijeme.

HercegSport.info