Ante Ćorić: Uvijek rado dolazim u Hercegovinu kad imam slobodnog vremena

Ante Ćorić, Dinamo
Ovih dana je mlada nogometna reprezentacija U 18 dva puta svladala Englesku, a upravo je Ante jedna od glavnih poluga te sjajne selekcije. Evo što o svemu tome za naš portal HERCEGOVINA.info kaže mladi Ante:

Evo kao prvo možeš li nam reći od kada si se počeo baviti nogomet, i tko je najzaslužniji što si u nogometu?

Nogometom sam se počeo baviti od svoje pete godine, igrajući za Hrvatski dragovoljac. Najviše zasluga za to što sam danas u nogometu na ovome nivou ima moj otac (Miljenko Ćorić), a i ja jer sam od malena uvijek volio nogomet.

Bio si u NK Zagrebu, Red Bull Salzburgu, a sada si u Dinamu. Možeš li povući neku paralelu između tih klubova?

Usporedba između ovih klubova je velika: u Red Bull-u su bolji uvijeti za rad, dok je u Dinamu ljepši i kvalitetniji nogomet, a i ima boljih igrača.

Stalni si član i mlađih reprezentacija Hrvatske, pa možeš li nam reći za koje si selekcije i koliko puta nastupao?

Do sada sam nastupao za U17 i za U19, nisam siguran koliko točno nastupa imam, ali mislim negdje oko desetak.

U posljednje dvije utakmice mladi Vatreni su svladali Englesku. Da li u ovoj tvojoj generaciji imamo veličine koje će naslijediti današnje velike igrače u Hrvatskoj reprezentaciji?

Da, svladali smo Englesku dva puta uzastopno, svakako da Hrvatska ima dosta talentiranih mladih igrača, ali to ostaje tek za vidjeti pa ne bih nikoga posebno izdvojio.

Na početku godine si sa kadetima Dinama osvojio prestižni dvoranski turnir Jugend Euro Cup u Njemačkoj. Ti si bio najbolji igrač i strijelac turnira, pa kakvi su osjećaji nakon toga?

Osvojili smo Jugend Euro Cup u Njemačkoj gdje smo nadigrali velike europske klubove (Herthu, Red Bull Salzburg, Bayern München ,Borussije Dortmund). Bio sam najbolji igrač turnira i imao sam osam pogodaka (najbolji strijelac je sa 10 pogodaka moj suigrač). Svakako da je jako lijep osijećaj kada dobiješ jedno takvo priznanje, još jedan motiv više da se radi jos jače i još kvalitenije kako bi se napredovalo.

Mnogi te već uspoređuju sa Lukom Modrićem, pa imaš li nekoga u nogometnom svijetu tko ti je idol?

Nemam baš idola,  ono što radim pokušavam odraditi onako kako ja to umijem, ali svakako da mi se sviđa način igre pojedinih velikih igrača poput Ronaldinha, Messija, Modrića.

Kakvi su ti planovi za budućnost, što se tiče nogometa?

Što se tiče budućnosti ne gledam previše daleko u budućnost, prije svega mi je u planu da izborim svoje mjesto i zaigram u prvoj momčadi Dinama, a ostalo polako.

Za kraj jedna poruka našim čitateljima?

Pozdravljam sve čitatelje portala Hercegovina info., naravno i svim navijačima iz Hercegovine, budući da su i moji korijeni iz Hercegovine i uvijek rado dolazim u Hercegovinu kad imam slobodnog vremena. Nadam se da će te me pratiti i podržavati u mom radu, ovo je tek početak. Potrudit ću se da budem još bolji i još kvalitetniji.

Eto za sada toliko o Anti. Mi ćemo ga svakako pratiti na njegovom putu, a o njemu ćemo sigurno još puno toga lijepoga čuti u budućnosti.

HERCEGOVINA.info