Ante Ćorić potpisao na pet godina ugovor s Dinamom

GNK Dinamo Zagreb, NK Osijek, kadeti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Nikola Vlašić, talent, talenti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, ugovor, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, nogometaš, transfer, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo
To je svakako najbolja vijest uoči početka nove sezone o kojoj već polako razmišljaju u Maksimiru s naglaskom na Ligu prvaka koju su propustili zadnje dvije sezone.

Danas je u Maksimiru bilo prilično svečano. Sve u čast novom wunderkindu Dinama, Ćoriću, veznjaku koji je jučer napunio 18 godina.

"Želim Anti sve najbolje za njegov 18. rođendan, puno ljubavi, zdravlja, uspjeha, veselja, ali i svega onoga što si on sam želi. Javno bih htio zahvaliti i njegovoj obitelji koja nam je ukazala veliko povjerenje, predala nam svoje dijete u ruke. Sretni smo da ćemo igrača ovakvog kalibra, jednog od najvećih talenata u svojoj dobi, do daljnjega ostaviti u Dinamu" kazao je Zoran Mamić , pa nastavio:

"Ante je pokazao kako se voli i respektira klub. Mislim kako mu je Dinamo sjajna odskočna daska za razvoj i daljnju karijeru. Sretni smo što će Ante još nekoliko godina biti s nama."

Zoran Mamić još jednom je komparirao Antu Ćorića s nekim bivšim igračima Dinama:

"Već sam kazao, za mene je Ante bolji od Kovačića i Modrića u svojoj dobi. No, on to mora potvrditi na terenu, a ja ne sumnjam u njegovu volju, želju, htijenje i karakter."

U Dinamu igrači sve mlađi dobivaju prigode na visokoj razini...

"Da, mi smo spustili granice za naše mlade igrače, rijetko gdje tako puno sjajnih klinaca dobivaju priliku na takvoj razini. No, treba biti realan, teško ćemo njegova top izdanja doživjeti u Maksimiru. Ali, Ante Ćorić će sigurno uskoro postati jedan od stožernih igrača Dinama."

Jeste li strahovali da Ante poput nekih drugih igrača napuni 18 godina i pobjegne u inozemstvo?

"Špekuliralo se i pisalo mnogo toga. Ali, poznavajući Antu Ćorića i njegovu obitelj, nismo sumnjali u njegov ostanak. Ne smijemo biti skromni, napravili smo veliku stvar. Tražili su ga najveći klubovi svijeta , ali mi smo ga u dogovoru s njegovom obitelji uspjeli zadržati u Maksimiru" završio je Zoran Mamić.

Mladi Ante bio je vidno sretan što će do daljnjega biti član Dinama...

"Ne mogu opisati koliko sam sretan, ostvario mi se životni san i potpisao sam za Dinamo. Za klub koji volim od rođenja" rekao je Ante Ćorić , pa nastavio:

"Presudila je moja ljubav prema Dinamu, ali i osjećaj što su ovdje svi korektni prema meni. Pa ja sam sa 17 godina bio u prvoj momčadi, a to nije mala stvar. To me jako diglo, no već sam bio u inozemstvu i znam da nigdje nije toliko ugodno kao doma. Zadovoljan sam svojim razvojem u Dinamu."

Trener Zoran Mamić vas uspoređuje s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem...

"Nema ljepšeg osjećaja. Naravno, moram to još dokazati i na terenu. Ali, moram još mnogo raditi, popraviti sve faze u svojoj igri. Posebice fazu obrane , tu imam mnogo prostora za napredak" završio je Ante Ćorić.

tportal.hr