Amar Osim: Velež nam može napraviti probleme

Amar Osim, FK Željezničar, Amar Osim, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, Sulejman Smajić, Amar Osim, FK Željezničar

Lider na ljestvici nogometne BH Telecom Premijer lige Željezničar u 8. kolu u subotu gostuje u Mostaru protiv ekipe Veleža.

Trener Željezničara Amar Osim na pres-konferenciji je kazao da je Velež “ekipa koja ima najmanje bodova u odnosu na ono što je do sada pokazala”.

– Valež ima četiri boda, a zaslužio je dosta više. Igrali su sa velikim ekipama poput Sarajeva i Zrinjskog, ali su od obje izgubili. Međutim, pobijedili su Široki Brijeg i to nešto govori. Ova utakmica će nam biti dobar test, jer stanje na tabeli zavarava. Mogu nam napraviti probleme uz pomoć svoje publike i terena koji je dosta drugačiji nego kod nas. Nisam siguran da nam reprezentativna pauza nije dobro došla. Dobro je što smo malo ‘ispuhali’ nakon derbija i oslobodili se euforije – kazao je Osim.

Prvotimac “plavih” Srđan Stanić rekao je da mu drago što se Velež – “klub velikog renomea” vratio u ligu.

– Statistika kaže da je Velež poslije nas napravio najviše šansi i to nešto govori. Znamo da će biti teško gostovanje. Lijepo je bilo pobijediti Sarajevo, ali na redu je nova utakmica i opuštanja ne smije biti – izjavio je Stanić.

Susret će se igrati sutra na stadionu u Vrapčićima od 16.30 sati./Fena