Amar Osim blati Edina Džeku na mahalski način

Amar Osim, FK Željezničar, pljuvanje, Amar Osim, Edin Džeko
Osim je komentirao status Džeke u Manchester Cityju, rekavši da mu je bolje da napusti Građani i prijeđe u neki drugi klub (kao primjer naveo Southampton), ali da neće imati dovoljno i da neće osvajati titule, tako da sada šuti i radi.

Mnogima se nije svidjela izjava menadžera Plavih, pa tako i agentu Edina Džeke, Irfanu Redžepagiću, koji je istakao da je bespotrebno da Osim blati Džeku na mahalski način, te da je očito da je Željezničaru ponestalo para.

"Donekle razumijem želju javnosti da u svakoj utakmici Edina gleda u početnoj postavi Cityja. Ono što ne razumijem jest nedavna izjava Amara Osima. Shvaćam da on ima veliku želju da Edin što prije promijeni klub, jer bi od tog transfera, baš kao i od prethodnih , klub s Grbavice dobio velike pare i tako napunio klupsku kasu ", rekao je Redžepagić u intervjuu za Avazov sport, dodavši:

"Očito je da je Željezničaru malo nestalo para. Ali, ne razumijem odakle potreba blatiti momka na jedan klasični mahalski način. Ja sam onaj njegov intervju doživio kao klasično mahalanje negdje u kafani kada se raja zapije pa onda glavni u raji uzme riječ i kaže: "Što će Džeko, tko je on? Osamnaesti igrač. Sjedi i šuti. "Ništa pametno u intervjuu s Osimom u vezi s Edinom nisam pročitao".