Albanski reprezentativac u Hajduku

Hajduk

Bulku je ponuđen „bijelima“ kao pravo rješenje za popunu kadra na poziciji zadnjeg veznog, bivši nogometaš Hajduka Albanac Edvard Abazi ponudio je Splićanima svog sunarodnjaka videći minulih dana pod Marjanom kako su se na vezni red splitske momčadi sručile nevolje, pa najprije nakon gubitka Josipa Skoke (otišao u Australiju), te ozbiljne ozljede njegova naslijednika Marina Ljubičića „bijeli“ imaju problem.

Posebno ako se sezona nastavi u ubitačnom ritmu četvrtak – nedjelja.

- Imam rješenje za Hajduk – kazao je Abazi.

U Poljudu nemaju ništa protiv da pogledaju Bulkua i najvjerojatnije ga angažiraju, budući da se radi o aktualnom reprezentativcu Albanije koji je iskusan, ima 29 godina (rođen je 3. ožujka 1981.), iza njega je 18 nastupa u izabranom dresu, a igrao je i ove srijede u Draču u prijateljskoj utakmici u kojoj je Albanija sa 1:0 slavila protiv Uzbekistana (strijelac Salihi, član bečkog Rapida).

O kvalitetama Bulkua najljepše se izrazio i Josip Kuže, naš stručnjak koji već neko vrijeme uspješno vodi izabranu momčad Albanije, piše slobodna dalmacija.

Ervin Bulku je inače član Krivbasa iz Ukrajine, iz grada Krivi Rih (nekoć smo to zvali Krivoj Rog, gdje je Hajduk svladao Dnjepr kojeg sada zovemo Dnjipro). Bulku bi rado napustio Ukrajinu i došao u Split, treba mu nova odskočna daska u karijeri nakon što je svoje već odradio u Krivbasu, sudeći po riječima Abazija.

U Poljudu se ne izjašnjavaju, baš kao što su ostavili nedorečenu priču o Jurici Vranješu koji je bio spreman doći u Poljud premda je činjenica da bi njegov ugovor vrijedio 300 – 400 tisuća eura godišnje očigledno „ohladio“ hajdukovce. I sad je aktualan dolazak Ervina Bulkua, ako se pokaže kao gotov igrač, fizički spreman da isti čas uskoči u natjecateljski žrvanj, na poziciji zadnjeg veznog. A takve ga preporuke prate.

Srđan Andrić, Mario Brkljača, Krešo Ljubičić... to je sve na što se Hajduk trenutačno može osloniti u trkačkom smislu zadnjih veznih, zanimljivo je kako je moć i sposobnost protiv Šibenika popravio Ante Režić, u biti bočni igrač, a ubačen od Stanka Poklepovića u manevarski mlin, u finišu dalmatinskog derbija protiv Šibenčana, kad je od 66. minute zamijenio Brkljaču. Režić je dobro odradio posao, ali nije realno da kandidira i na desnom beku i kao alternacija na zadnjem veznom.

U Hajduku ne žele razglašavati interes za Bulkua, htjeli bi sasvim u tajnosti sviti gnijezdo, te dobiti albanskog nogometaša sa svim potrebnim papirima iz Ukrajine.

Bulku bi trebao doći u Split, ako ne danas, a onda svakako idućeg tjedna da se taj posao privede kraju, da pogledaju igrača i potvrde sve reference koje ga prate i da se priključi prvoj momčad bez velike procedure i čekanja.

Činjenica da Marin Ljubičić naprosto mora još neko vrijeme pauzirati (dva potresa mozga u razmaku kraćem od pola godine) nagone Hajduka na dodatne poteze, a Bulku je jedan od tih.

s. alfirević