Ako nas ne puste na stadion, tužit ćemo Turnovo i Makedoniju

... ističe da se u toj odluci "ne zabranjuje navijačima Hajduka da sami dođu do Skoplja i kupe kartu za utakmicu i niti u jednom dijelu svoje odluke ne spominje KN Torcidu, niti zabranjuje KN Torcida da organizira odlazak navijača Hajduka u Skoplje".

Ipak, upozoravaju "kako postoji mogućnost da navijačima Hajduka neće biti dopušten ulazak na stadion", jer su takvo iskustvo proživjeli u Slovačkoj gdje su "bijeli" igrali protiv Žiline.

"Ovim putem podsjećamo i upozoravamo predstavnike makedonskog kluba Turnovo kako smo nakon svih događaja u Slovačkoj pokrenuli odgovarajuće sudske postupke radi naknade štete i kako smo te sudske postupke dobili", navode torcidaši u priopćenju.

"Niti jedan klub u Europi ne može zabraniti ulazak na stadion građanima druge države jer bi to predstavljalo diskriminaciju po nacionalnoj osnovi. U slučaju da se to ponovi u Makedoniji, KN Torcida će zbog zaštite naših prava i naknade štete tužiti klub Turnovo i državu Makedoniju, a eventualni sudski postupak ćemo dobiti na isti način i po istoj osnovi kao i sudski postupak u Slovačkoj. Ljudska prava i diskriminacija po nacionalnoj osnovi nisu podložna individualnim tumačenjima i samovolji pojedinca!", ističu iz Torcide.