FOTO/VIDEO  Ajax razbio Real usred Madrida!

Ajax, Real Madrid
Nogometaši Ajaxa plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u Madridu pobijedili Real s 4-1. U prvom susretu u Amsterdamu Real je slavio s 2-1.

Golove su za Ajax dali Hakim Ziyech (7), David Neres (18), Dušan Tadić (62) i Lasse Schoene (72), dok je za Real pogodio Marco Asensio (70). Luka Modrić je igrao cijeli susret za Real, čija je trogodišnja europska dominacija prekinuta.

Trostruki uzastopni europski prvak Real senzacionalno je ispao teškim porazom od Ajaxa (1-4) na svom Bernabeu i to nakon što je Kraljevski klub dobio prvi susret u gostima s 2-1. Ispadanje Reala vjerojatni je kraj za trenera Solaria koji je u sedam dana dvaput kod kuće izgubio od Barcelone.

U 4. minuti Varane je pogodio gredu, ali već u 7. minuti Ajax je iznenadio uspavani Real i poveo golom Marokanca Hakima Ziyecha koji je u šesnaestercu dodavanje Tadića i pogodio prizemnim udarcem desni kut vrata.U 18. minuti Ajax vodi s 2-0. Srbin Tadić je na sredini terena prošao trojicu igrača i pravovremeno uposlio Brazilca Neresa, kojeg ni vratar Courtois a niti Modrić nisu spriječili da postigne gol.

Real uzdrman i prijeti mu novi strašan udarac: Kraljevi moraju riješiti glavni problem
Junior Vinicius (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Rakitić i Modrić (Foto: AFP) +4 Luka Modrić i Leo Messi (Foto: AFP)
U 22. minuti Neres puca pokraj gola, a minutu kasnije vratar Onana brani udarac Viniciusa. Nastavak utakmice obilježile su ozljede domaćih igrača Vasqueza i Viniciusa, a u 33. minuti sjajan udarac Ziyecha jedva brani vratar Courtois u novoj šansi Ajaxa. U 42. minuti Bale, koji je ušao kao zamjena, iskosa pogađa vratnicu u zadnjoj šansi prvog dijela.

Real je puno odlučnije krenuo u drugi dio, a u 58. minuti Benzema je iz izgledne prilike pucao pored vrata. No, u 62. minuti junak dvoboja Srbin Tadić postigao je vrlo lijep gol, s desetak metara pogodio je same rašlje gola. Gol je priznat tek nakon VAR-a jer je sporna bila situacija na početku akcije Ajaxa kada je lopta dvojbeno prošla aut-linije.