Adnan Hadžić: Nikad nisam branio bolje

HŠK Zrinjski, FK Radnik, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, Adnan Hadžić, HŠK Zrinjski, OFK Gradina, HŠK Zrinjski

...protiv kojeg je obranio i kazneni udarac te dva u porazu od Zvijezde (0:2).
No, prvi izbor Dragana Perića sada je opet Adnan Hadžić, 24-godišnjak kojem se zbog Melherove ozljede opet ukazala prilika u derbiju protiv Željezničara (1:1), Rudara (1:0) i Slavije (1:1), a koji je u tim utakmicama branio toliko dobro da ga Perić jednostavno više nije mogao vratiti na klupu i mjesto među vratnicama opet prepustiti oporavljenom Melheru.

- Malo mi je glupo pričati o sebi, ali svejedno smatram da sam svoj posao u ovim utakmicama što sam branio odradio vrhunski, govori Hadžić.

- Istina, priliku sam dobio pomalo neplanski, budući da je šef od prvog dana priprema jasno pokazao da je Melher njegov prvi izbor, uostalom, dao mu je i kapetansku traku, ali vratarske sudbine su takve. U sastav može samo jedan od nas, tako da sam bio prisiljen samo trenirati i čekati svoju priliku. Dočekao sam je protiv Željezničara i iskoristio je na pravi način. Raspored nije bio ugodan, prvo derbi protiv Željezničara, zatim tri vezana gostovanja protiv Rudara, Slavije i GOŠK-a, nakon toga opet derbi protiv Sarajeva pa onda i vrlo teška utakmica protiv Radnika. Ipak, sve to smo odradili na pravi način, a ja sam već rekao kako smatram da sam u tim utakmicama branio odlično, štoviše, mislim da u svojoj karijeri nikad nisam branio bolje, dodao je Hadžić.

Ovaj vratar u Zrinjski je došao u ljetnom prijelaznom roku 2009., a on i Melher od tada se bore za mjesto među vratnicama. Očekivano, na startu je prednost imao Melher, u sezoni 2010./2011. branio je Hadžić, koji je i u prošlu sezonu ušao kao prvi izbor, no nakon nekoliko kola Slaven Musa je na gol ipak vratio Igora Melhera, koji je bio u prednosti sve do ozljede na startu ove sezone.
- Vratari već dugo nisu problem Zrinjskog, jer smatram da u Premier ligi nijedan klub nema tako kvalitetan vratarski tandem. Ipak, kako sam već rekao, vratarske sudbine su takve da je jedan uvijek osuđen na klupu, no nogomet je kolektivni sport, tako da je interes kluba i momčadi uvijek na prvom mjestu.
Ugovor sa Zrinjskim Hadžića veže do kraja aktualne sezone, no on priznaje da je s čelnicima kluba već obavio kratak razgovor o temi produženja.

- S ljudima iz kluba kratko sam obavio razgovor o toj temi, a rečeno mi je da se do kraja prvog dijela sezone koncentriram samo na treninge i utakmice, a da će se o novom ugovoru razgovarati po završetku jeseni, kako bi se na startu priprema za proljetni dio znalo na čemu sam. Ja sam u svakom slučaju otvoren za razgovor i produžetak ugovora, još više jer nova Uprava radi odličan posao zbog čega sam uvjeren da će se Zrinjski nastaviti dizati, ali o tome kada za to dođe vrijeme, zaključio je Hadžić.

Borba za titulu je realnost

Nakon devet kola Zrinjski je na samo tri boda od lidera Sarajeva, zbog čega se Hadžić slaže s konstatacijama da je borba za titulu sada realnost.
- Htjeli mi to priznati ili ne, tu smo gdje jesmo i naravno da je borba za naslov prvaka sada realna. Ipak, iza nas je tek devet utakmica, tako da smo itekako svjesni da nas čeka još jako puno iskušenja, ali dokazali smo da možemo igrati sa svima pa ne vidim nijedan razlog zašto ne bismo nastavili utrku sa Željezničarom i Sarajevom, koje smo uostalom već jednom pobijedili, izjavio je Hadžić.

Škaro, Bokšić, Džidić...

U ljeto 2009. kada je Hadžić došao Pod Bijeli brijeg trener Zrinjskog je bio Dragan Jović, nakon čega su Mostarce još vodili Marijan Bloudek, Slaven Musa, kratko Draženko Bogdan i aktualni trener Dragan Perić. Ipak, za rad s vratarima ipak su bili zaduženi Josip Škaro, Drago Bokšić i sada Nenad Džidić.
- O svim tim trenerima imam pozitivno mišljenje, jer sam od svakog nešto naučio i još uvijek učim. Sada s nama radi Nenad Džidić, a ja sam već rekao da u svojoj karijeri nikad nisam branio bolje, za što sigurno velike zasluge ima Džidić, kazao je Hadžić.

Dnevni list