Abramović nudi 20 milijuna eura, Srna odmara u Mostaru

... ruski tajkun Roman Abramović navodno spreman platiti nevjerojatnih 20 milijuna eura, Srna se nalazi daleko od očiju javnosti, i to vjerovali ili ne, u Mostaru.
Iza njega je još jedna uspješna sezona u Šahtaru, s kojim je osvojio titulu prvaka Ukrajine, i to kolo prije kraja. Nakon sportskih uspjeha, uslijedile su promjene i u njegovom privatnom životu, kada je polovicom svibnja brakom okrunio petogodišnju vezu s Mirelom, s kojom bi za mjesec i pol dana trebao dobiti kćer.
Sve u svemu, 2010. je za Srnu jedna od boljih godina u životu, a vjerojatno bi bila i najbolja da se Hrvatska plasirala na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. No, što je, tu je.

U posjetu prijateljima

Posljednjih dana sa suprugom se odmara u rodnom Metkoviću. Iako je službeno na odmoru, ne miruje puno. Svakodnevno se voza u Dubrovnik i Split, posjećuje svoju rodbinu i prijatelje koje rijetko viđa. Najčešće je u Mostaru, gdje već nekoliko dana dolazi kod svojih prijatelja Joce (poznatog fizioterapeuta i masera) i njegovog sina Goce Govedarice s kojima je odličan prijatelj.
- Već pet-šest dana dolazim u Mostar. U Metkoviću sam, pa doletim do svojih prijatelja. Joca je majstor, ima zlatne ruke, priča kapetan.

Kako vam se sviđa u Mostaru?

- Dobro. Zapravo odlično! Često sam u Mostaru jer tu mi živi i nešto rodbine. Imam rodicu drugog, trećeg koljena, ona je s druge strane (Neretve).

Dokle ostajete doma u Metkoviću?

- Do 12. lipnja kada mi počinju pripreme u Šahtaru.

Dok se vi odmarate u Metkoviću i Mostaru, europski nogometni giganti se lome oko vas. Mediji bruje o ponudama. Navodno je Chelsea spreman platiti 20 milijuna eura. Što je s tom ponudom?

- Ne znam, vidjet ćemo. Za sada je Šahtar aktualan.

Tko je najveći favorit na svjetskom prvenstvu?

- 'Ko će, što ja znam... Brazil, Argentina, Španjolska, Engleska... Što misliš ti Joca (pita fiziopterapeuta)? Brazil, ha, Brazil je favorit.

Za koga će Darijo navijati?

- Ni za koga. Ja ću navijati za nogomet.

Kako prognoziraš uspjeh susjeda Hrvatske na Svjetskom prvenstvu: Slovenije i Srbije?

- Srbija ima dobru momčad, ali treba se poklopiti dosta toga. Što se tiče Slovenije, ne vjerujem da će moći nešto puno napraviti.

Tko bi mogao iznenaditi?
-  Dosta je velikih momčadi tu. Sve je moguće. Ne znam tko će biti iznenađenje.


Život ide dalje

U razgovoru s kapetanom Vatrenih dotaknuli smo se i najaktualnije teme Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Zbog neodlaska još uvijek žali, volio bi najviše na svijetu da je sada na “Crnom kontinentu”, ali život ide dalje, pobjede i porazi sastavni su dio igre ...

- Krivo mi je, no to je život profesionalca. U reprezentaciji smo mi svi profesionalci. Život se nastavlja i ide dalje. Počeli smo se pripremati za kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

Kakva su predviđanja za skupinu? Hrvatska se nameće kao favorit...
- Naravno, mi i Grci smo favoriti. Od toga ne treba bježati, ali sigurno neće biti lako. Ima puno teških momčadi. Tu su Latvija i Gruzija, momčadi s Istoka. Moraš puno putovati. Vremenska razlika je velika, ali ako budemo kompletni, bit će sve super.

dnevni list