5 dana do Gradskog derbija, a ništa još o odlasku navijača Zrinjskog u Vrapčiće

Utakmica koja slijedi je izuzetno značajna za Velež koji se bori za opstanak, dok Zrinjski rasterećen ide u Vrapčiće. Prva utakmica istih rivala odigrana je 25.11. na stadionu pod Bijelim Brijegom. 20.11. održan je sastanak u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara povodom odigravanja te utakmice. Na tom sastanku dogodilo se slijedeće:

Na sastanku su prisustovali gradonačelnik, predsjednik i generalna tajnica Sportskog saveza Grada Mostara, predstavnici FK 'Velež' i HŠK 'Zrinjski', Policijske uprave Mostar.
Predsjednik FK Velež kazao je da derbi bez navijača nije derbi, posljednja događanja dovela su PU Mostar da uvedu stroge mjere odlaska i dolaska navijača na derbi.

Očekuje se od 300 do 500 gostujućih navijača, a navijači će organizirano krenuti sa jednog mjesta, samo autobusom. Uvjet da se ide na utakmicu je da svaki navijač mora imati osobnu kartu te kartu za utakmicu. U svakom autobusu će se nalaziti policajac sa popisom navijača. Oba predsjednika istakla su da očekuju fer i korektno navijanje.
Nakon predsjednika prisutnima se obratio i gradonačelnik Ljubo Bešlić:
"Cilj nam je da se razvija sport u gradu, a nikako neke druge stvari. Poduzimamo sve mjere da ovaj derbi protekne bez ijednog incidenta"
PU Mostar je upozorila i domaće navijače da moraju doći sat vremena prije utakmice, te da će biti povećan broj policajaca. Na utakmici će se nalaziti i psi tragači za eksploziv, te će se osiguranje podići na najvišu razinu.


Tako je bilo 5 dana prije derbija koji se igrao na stadionu pod Bijelim Brijegom. Međutim, danas nema nikakvog sastanka u savezu. Danas nitko ne priča o tome kako će navijači Zrinjskog u Vrapčiće. Sportski savez se nije udostojio organizirati isti sastanak u isto vrijeme kada se igrala utakmica pod Bijelim Brijegom. Zašto danas ne znamo ništa o organiziranom odlasku navijača Zrinjskog na Gradski derbi? Zašto se danas nije oglasila PU Mostar, i zašto šuti gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić?

Treba li vas podsjećati da je prošli derbi pod Bijelim Brijegom protekao bez ikakvih incidenata i na njemu su nazočili gostujući navijači. Nasuprot njima navijači Zrinjskog su do sada svaki puta izigrani pri odlasku na Gradski derbi, pa sve vodi tome da će se to i ovaj puta dogoditi. Ono što navijači Zrinjskog žele jeste isti, nikako nekakav povlašten položaj u gradu i prigodu da jedno u životu normalno gledaju utakmicu svoga kluba u Vrapčićima.

HERCEGOVINA.info