4 pogotka Lendrića za pobjedu Hajduka nad Tomislavom 6:0

Ivan Lendrić, Hajduk, HŠK Zrinjski, Ivan Lendrić, HŠK Zrinjski, Hajduk, HNK Tomislav, Ivan Lendrić, Ivan Lendrić, Hajduk, HŠK Zrinjski, Ivan Lendrić, Hajduk
Trener Balakov na susretu je odlučio dati prigodu 22-ojici igrača, za svako poluvrijeme je odredio po jednu momčad.

Od prve minute zaigrao je Brazilac James i odigrao vrlo dobrih 45 minuta, dok je u nastavku odmah prvog dana kada se priključio novim suigračima u bijelom dresu zaigrao i Ivan Vuković, te nakon grede zabio i najefektniji peti pogodak zakucavši loptu u rašlje s dvadesetak metara.

Ipak prvo ime susreta bio je uvjerljivo Ivan Lendrić (iza čijih je leđa igrao Vuković) koji je zabio četiri gola u 45 minuta provedenih na travnjaku! Sedmorica igrača ostala su u hotelu na Kupresu i trenirala, Brkljača, Tokić, Pešić, Lima, Radošević, M. Ljubičić i Sarić.

Zanimljivo je i kako je Andrić igrao na mjestu stopera u paru s Miličevićem kojem je ovo također bio debi. U otvaranju susreta najveću priliku za uvjerljivo nadmoćni Hajduk imao je Tomasov koji je s dvadesetak metara pogodio vratnicu. Četiri minute prije kraja prvog dijela Krešo Ljubičić asistirao je za Vukušića koji je pored Pokrajčića plasirao loptu u mrežu.

U sedmoj minuti nastavka na dodavanje Oremuša zabio je Lendrić, no to je bio samo poečtak. U 54. minuti i Oremuš je uzdrmao okvir vrata četrnaestoplasirane momčadi druge lige jug (treći rang natjecanja u BiH), a zatim je na scenu opet stupio Lendrić.

Drugi gol Lendrić je hladnokrvno zabio na dodavanje Luštice, treći na asistenciju Jozinovića, a četvrti kojim je zaokružio priču na dodavanje Tičinovića. Možda bi Lendrić zabio još koji gol da susret nije potrajao samo 85 minuta.

Trener Balakov ništa ne prepušta slučaju. Četiri i pol sata prije susreta zaputio se s pratnjom iz Kupresa prema Tomislavgradu kako bi se još jednom uvjerio u stanje travnjaka na stadionu na kojem će igrati tri od četiri prijateljska susreta ovih dana, kako bi vidio stanje cijelog objekta, razgovarao s domaćinima...

Potom se promptno vratio u pola sata vožnje udaljeni Kupres, pa opet u 16 sati zaputio s igračima na utakmicu koja je počela u 18 sati. Balakov pazi na detalje, ništa ne prepušta slučaju.

Prije početka susreta predsjednik HNK Tomislav Ante Radoš uručio je predsjedniku uprave Hajduka Hrvoju Malešu prigodne poklone. Prvi čovjek Hajduka stigao je iz Splita kako bi pogledao prvi prijateljski susret Hajduka ove sezone.

Ponovno Hajduka nije mogao proći bez navijačkog izgreda. Na poluvremenu je došlo do koškanja i tučnjave na tribini gdje je bila smještena Torcida.

Inače, posljednja Hajdukova pojačanja Ivan Vuković i Nikola Sarić u noći s utorka na srijedu priključili su se novim suigračima na pripremama na Kupresu.

Nešto iza 23 sata u kupreški hotel Adria Ski stigli su u pratnji glasnogovornika Hajduka Ante Bilića. S njima je u Kupres došao i Sarićev otac Predrag koji se već rano ujutro vratio za Split, pa potom i krenuo za Dansku.

Tomislav - Hajduk 0:6 (0:1)

Tomislavgrad - Stadion HNK Tomislav. Gledatelja 2500. Sudac: Tomislav Čuić (Tomislavgrad).
Strijelci: 0:1 Vukušić (41.), 0:2 Lendrić (52.), 0:3 Lendrić (59.), 0:4 Lendrić (67.), 0:5 Vuković, Lendrić (83.).

Tomislav: Pokrajčić (od 68. Dukić) - Mašić (od 46. Josip Bagarić II.), Landeka (od 60. Kovačević), Čuć, Gegaj - Perković, Bačak, Josip Bagarić I., Radoš (od 51. S. Sladoja) - A. Sladoja (od 57. Stipić) - Špikić (od 66. Lučić).

Hajduk: prvo poluvrijeme Subašić - James, Miličević, Andrić, Kukoč - Tomasov, Trebotić, K. Ljubičić, An. Sharbini - Vukušić, Ah. Sharbini; drugo poluvrijeme: Kalinić - Župan, Maloča, Glumac, Jozinović - Oremuš, Andrijašević, Luštica, Tičinović - Vuković - Lendrić.

izvor: slobodna dalmacija