Zubac potpisao za Cedevitu!

Ivica Zubac, Antonio Zubac, kosarka, Cibona, Ivica Zubac, Hrvatska, Ivica Zubac, Cibona, KK Cedevita, Ivica Zubac, NBA draft, Ivica Zubac, NBA Ljetna liga, košarkaš, Ivica Zubac, NBA liga , la lakers, Lakersi
...i njegovim zastupnikom Miškom Ražnjatovićem našla zajednički jezik te ugovorila 3 i pol godišnju suradnju u kojoj 18-godišnji centar NBA potencijala može otići u NBA uz odštetu. Zubac, 211cm visoki centar rođen u Mostaru 18.03.1997. uz Marka Arapovića je osvojio srebro na U-19 Svjetskom prvenstvu 2015. u Heraklionu kao bitan član hrvatske reprezentacije sa prosjekom 17.6 koševa 3. na SP, 7.9 skokova 7. na SP i 1.3 asistencija.

Zubac je zbog ozljede za Cibonu, u kojoj je u seniorskoj momčadi proveo sezonu i pol, ove sezone odigrao tek 5 utakmica ABA lige a s klubom je raskinuo ugovor, pišu mediji, zbog male minutaže i neisplate ugovornih obaveza.

"Čim smo čuli za raskid odmah smo reagirali i uspjeli dovesti jednog od najtalentiranijih centara Europe u naš klub", rekao je Davor Užbinec, direktor KK Cedevita koji zbog realizacije transfera nije otputovao u Istanbul na 2. kolo TOP 16 Eurolige protiv Darušafake, kao niti sportski direktor kluba Matej Mamić.

"Zubac bi, da nismo reagirali, već danas otišao u neki europski klub, hrvatska bi publika dugoročno bila zakinuta u praćenju predstava igrača za kojeg tvrdimo da je rođen za velike stvari. Ovako, bit će nam u Hrvatskoj, i s hrvatskim će klubom igrati na najvišoj razini i nadamo se osvajati trofeje. Mi smo se dugoročno odredili za stvaranje jakog kluba s mladim domaćim igračima i igračima iz regije. Sada je tu, uz Žganeca 20 godina, Arapovića 19, Mazalina 18, Muse i Baje 16 i Zubac s 18 godina, redom najveći talenti europske košarke u svojim godištima, veliki zalog za budućnost kluba, uz još nekolicinu igrača iz našeg juniorskog pogona. Dogovor je da Zubac može u NBA uz odštetu već ovoga ljeta ali siguran sam da će kod nas napraviti veliki napredak i da će u Cedeviti ostati puno duže."

I sportski direktor Matej Mamić zadovoljan je transferom. "Bilan se u Cedeviti razvio u veliko europsko centarsko ime, Nurkić je završio u NBA. Vjerojatno je, uz sređenu klupsku situaciju na svim razinama, to razlog zašto se Zubac odlučio za nastavak karijere u Cedeviti. Mi kvalitetno radimo s mladim igračima, uvjeti u Domu košarke Cedevita, našem trening centru, su na NBA razini, igramo TOP 16 Eurolige. Tako nešto Ivica Zubac ne bi dobio nigdje u Europi. I nadam se da će nam pomoći dugoročno na vraćanju klupske košarke u europski vrh."

Nekako najzadovoljniji transferom bio je trener Veljko Mršić koji je vijest o transferu dočekao u Istanbulu.

"Zubac je igrač koji će nam već sada a i u budućnosti moći dati puno. On je još jedan dragulj za stvaranje velike momčadi za budućnost. Neće moći igrati ovosezonsku ABA ligu pa ćemo ga slijedećih 4, 5 tjedana pripremati za drugi dio TOP 16 Eurolige kada ima pravo nastupa, prije svega fizički jer ne znamo u kakvom je stanju kao i taktički. Vjerujem da će se brzo uklopiti jer je izuzetno talentiran."

Zubac ima pravo igranja Kupa Krešimira Ćosića za Cedevitu kao i A-1 Ligu za prvaka. KK Cedevita Ivicu Zubca javnosti će predstaviti u petak u 12:00 u Domu košarke Cedevita na konferenciji za novinare, po dolasku prve momčadi i trenera Mršića iz Istanbula - priopćeno je iz Cedevite.

Brotnjo.info