Zubac: Jednu godinu smo iskusniji i to je naše najveće pojačanje

HKK Široki, OKK Spars, Jure Zubac, HKK Zrinjski

Sedam dana je do starta najecateljske sezone za članove Druge ABA lige, a među njima i košarkaše Širokog koji će sljedeće srijede (2. listopada) na premijeri u ovom rangu gostovati momčadi Heliosa.

U posljednjoj provjeri za ovaj meč Širokobriježani će igrati večeras (19 sati) sa Mladosti iz Mrkonjić Grada u svojoj dvorani Pecara.

Dobre pripreme

Prethodno je momčad trenera Krunoslava Krajnovića odigrala dva jaka turnira na kojima su imali priliku odmjeriti snage s članovima Prve i Druge ABA lige.

 – Zadovoljni smo utakmicama iako smo još malo teški i mislim da smo mogli još malo tečnije igrati. Ali opet smo se i u utakmici s Krkom nadigravali, nije to baš bila jednosmjerna ulica i mislim da smo s tom utakmicom pokazali da se možemo nositi i s jačim ekipama. Dan poslije smo u Sarajevu dobili Lovćen koji je sudionik Druge ABA lige. Tako da mislim da smo u rangu s tim ekipama i možemo očekivati dobru sezonu uz malo sreće i ako ne bude ozljeda, smatra kapetan Širokobriježana Jure Zubac.

 – I na turniru u Širokom su sudjelovali članovi Druge ABA lige, Split i Sutjeska, a pobijedili smo Split i Sparse. Mislim da smo pripreme odradili i bolje od očekivanog iako sigurno još ima dosta prostora za napredak. Možemo naprijed u puno segmenata, posebno obrambeno, smatra Zubac.

Liga po mjeri

U odnosu na prošlu sezonu to je otprilike ista ekipa, za godinu iskusnija, što nije zanemarivo jer se radi o mladom sastavu.

 – Više – manje je to ista ekipa, došao je Josip Naletilić koji nam svojim iskustvom može dosta pomoći. On je igrao nekoliko sezona Prvu ABA ligu i posljednji turnir je pokazao da nam dosta znači. Riješio je posljednju utakmicu u Sarajevu, zna stati na loptu. Nismo puno mijenjali tim i mislim da je to najbolje za nas. Jednu godinu smo iskusniji i to je najveće naše pojačanje, istaknuo je Zubac.

Ove natjecateljske godine ih očekuje borba na dva fronta: Druga ABA liga i prvenstvo BiH.

 – Ne bih davao neke velike najave jer je i nama Druga ABA liga još uvijek nepoznanica. Mi smo još uvijek mlada ekipa i nismo puno toga prošli. Pokazali smo da smo možda malo prevazišli bh. ligu i ovo bi nam sad trebala biti idealna stepenica za iskorak naprijed i napredak. Za mladu ekipu to bi trebao biti korak naprijed po mjeri. Dat ćemo sve od sebe, igrat ćemo najbolje što znamo pa ćemo vidjeti što će biti. Što se tiče domaćeg prvenstva, vratila se Igokea, Sloboda se pojačala, Sparsi su možda malo slabiji nego lani, ali isto mlada ekipa sa sličnim stilom kao mi. Mislim da će liga biti jako kvalitetna, zaključio je Jure Zubac. 

Nismo dosad igrali srijeda – subota

Zubac upozorava da je jedna razlika u odnosu na prethodne sezone jako velika za mladi tim Širokog.

 – Za nas u broju utakmica leži najveće pitanje jer nikad nismo igrali u ritmu srijeda – subota koji nas očekuje čitavu godinu, rekao je Zubac.

Krajnović: Sve je korektno, osim soliranja

Novi trener Širokog, Krunoslav Krajnović, je zadovoljan protekom priprema ekipe.

 – Generalno mislim da možemo biti zadovoljni dosadašnjim tijekom priprema i radom na treningu. Ono što je najbitnije, zdravi smo, nemamo nekih ozljeda i odigrali smo dosta jake utakmice, pogotovo u zadnje četiri sa tri ABA ligaša. Pokazali smo da možemo igrati s njima i to nam daje motiv i samopouzdanje, kaže Krajnović i dodaje:

 – Jedino čime ne mogu biti zadovoljan je da smo na trenutke u nekim utakmicama dosta solirali. To je odlika mladih ekipa i želje za dokazivanjem. Onda tu izgubimo timsku igru. Dok igramo timski djelujemo jako dobro i na tome moramo raditi. Imamo još puno posla i treba tu dosta strpljenja kako bi ušli u kontinuitet koji ne možemo očekivati u ovoj fazi priprema.

Dnevni list