Zrinjski se neće kandidirati za organizaciju završnog turnira ABA 2 lige

Zrinjski Krka
Zrinjski Krka
...neće se kandidirati, iako su u upravi mostarskog kluba razmišljali o toj mogućnosti.

Kako se doznaje u Zrinjskom, razmišljalo se o podnošenju kandidature za organizaciju završnog turnira drugog ranga regionalne lige, ali zbog iznimno visokih troškova organizacije, koji bi za organizaciju u Mostaru, zbog neuvjetne dvorane, bili dodatno povećani, od toga se odustalo.

U uvjetima natječaja navodi se kako domaćin završnog turnira snosi sve troškove organizacije, smještaja i prijevoza košarkaša i službenih osoba, sudionika Final Foura.

"Bez potpore grada, županije i na kraju države, nismo u mogućnosti trenutačno izdvojiti ta velika sredstva. Nama je ove godine cilj finale Kupa BiH i finale prvenstva BiH tako da smo na ta dva cilja trenutačno maksimalno usmjereni", kazao je Feni media direktor HKK Zrinjskog Darko Smiljanić.

Završnica ABA 2 lige igrat će se 3. i 4. travnja. U polufinalnim susretima sastat će se prva i četvrta te druga i treća momčad prvog dijela lige, a pobjednik turnira osigurat će nastup u ABA ligi sljedeće sezone.

Sedam kola prije kraja ligaškog dijela prvenstva Zrinjski se nalazi na diobi četvrtog i petog mjesta s Vršcem. Oba kluba imaju po 9 pobjeda i 6 poraza.

U četvrtak Zrinjski na svom terenu igra važnu utakmicu protiv Borca iz Čačka, koji se nalazi na drugom mjestu s dvije pobjede više od "Plemića".