Zoran Planinić za Hercegovina.info: Clipppersi su u Ivici vidjeli jednu od centralnih figura u pohodu na prvaka

zoran planinić, Ivica Zubac, nba

Odlične partije pruža mladi Ivica Zubac u svojim Clippersima u posljednje vrijeme. Pohvale za njegove igre stižu sa svih strana.

Sinoć je mladi Čitlučanin u pobjedi nad Portlandom 107:101 za 20 minuta igre zabio 15 poena, uz 13 skokova, asistenciju, osvojenu loptu i dvije blokade.

Kako je i nedavno Ivica Zubac u intervju za Hercegovina.info kazao pokazalo se da je trade u Clipperse bio pun pogodak.

Smatra to i Zoran Planinić još jedan Čitlučanin s velikim iskustvom igranja u NBA.

-Odličan potez, dobio je status koji nije imao u Lakersima. Jerry West I Lawrence Franck sigurno su vidjeli centra, koji će biti jedna od centralnih figura Clipppersa u njihovom pohodu na naslov prvaka, kaže za Hercegovina.info Planinić.

Tri godine je u NBA ligi. Lakersi su mu nakon Europske košarke došli vrlo brzo. Put prilagodbe je iza njega. Koji su njegovi stvarni dometi? Koliko daleko može?

-Teško je procijeniti koliko daleko će otići, to ovisi o puno faktora. No, jedno je sigurno,  njegov talent je toliki da može biti u istoj rečenici sa deset najboljih centara u NBA.

Možemo reći kako ste otvorili put Hercegovcima u NBA. Tu je Bojan, Bender, pa i Ivica. Koliko je danas lakše ili teže doći do najjače lige svijeta nego u vaše vrijeme?

zoran planinić, Ivica Zubac, nba

-NBA je postala globalna i sada sve ekipe imaju skaute u svakoj zemlji na svijetu i ništa ne prepuštaju slučaju, tako da se talenti uočavaju puno prije. Zbog toga je možda sada lakše doći u NBA prije nego odigraš bilo što u Europi . Prije si morao odigrati barem dvije ili tri Euroligaške sezone da bi bio u nekakvim kombinacijama za NBA. S toga aspekta je lakše sada nego prije, govori Zoran Planinić

Reprezentacija? Bojanovu želju i san za uspjehom s Hrvatskom ne treba ni spominjati, Ivica je izjavio da je uvijek na raspolaganju... No, nešto očito ne štima. Što napraviti da bi Hrvatska konačno napravila pravi rezultat?

-Da znam odgovor na to pitanje sigurno bi sjedio tamo gdje se takve odluke donose, ali nažalost ne znam odgovor i mogu samo nagađati i govoriti kao i svaki bivši djelatnik u košarci “ne valja ovo , ne valja ono”. Sigurno ova garnitura ljudi koji su sada u savezu rade najbolje što znaju i mogu, a imamo talentiranu ekipu i trenera, te se nadam da će se kvalificirati na Olimpijadu sljedeće ljeto.

zoran planinić, Ivica Zubac, nba

Zoran Planinić danas u košarci?

-Uživam u košarci u aspektu gledatelja i navijača, pratim što se zbiva , komentiramo utakmice sa prijateljima i odigramo koju partiju basketa tjedno, kazao je u razgovoru za Hercegovina.info Zoran Planinić.