FOTO/VIDEO  Život leti kapetane...

Život leti kapetane...

Od Olimpijskog srebra 1992 do današnjeg sramnog ispadanja u prvom krugu Europskog prvenstva prošlo je 20. godina, i jedino zajedničko tvojoj i našoj reprezentaciji i ovoj današnjoj je samo ime.

Te 1992 igrao si kapetane sa svojim suigračima za svoju Hrvatsku, i bili su to dani ponosa i slave. Cijeli svijet je pričao o Dreem teamu iz male Hrvatske koja se tada hrabro suprotstavila do tada nedodirljivoj selekciji SAD-a. Od tog vremena danas je ostala uspomena i konstantni pad reprezentativne košarke koja je danas dotakla samo dno. Počelo je neodazivanjem u izabranu vrstu, a završilo blamažom i porazima od nekadašnjih autsajdera koji su u tvoje doba kapetane mogli samo sanjati da igraju protiv hrvatske reprezentacije.

Nije riječ o porazima od Makedonije i BiH, ova današnja Hrvatska reprezentacija izgubila bi sasvim sigurno i od reprezentacije Libije. Kapetane, ni ti vjerojatno nisi mogao sanjati da će za tvoju Hrvatsku nastupati igrači koji su je ovako osramotili ovih dana. Puno boljih igrača ima sasvim sigurno i na tvom šibenskom košarkaškom igralištu, ali nažalost njih nema tko progurati do reprezentacije.


Dragi naš kapetane život zaista leti li leti. Polako lete godine bez tebe, a prebrzo lete godine kraha naše košarke. Najljepšu si priču kapetane o košarci pričao, i nažalost današnji igrači očito nisu čitali tvoje priče...


Danas je kapetane umrla košarka koju je tvoja generacija stvorila te davne 1992 godine kada je Hrvatska krvarila. I danas se Hrvatska crveni, ali ne od krvi nego od sramote koju su im priuštili današnji reprezentativci.


Hrvatska košarkaška zvijezda zasjala je na nebu 1992
Dražen Petrović, Perasović,  Cvjetičanin,  Kukoč,  Alanović , Arapović, Tabak, Vranković ,Gregov, Komazec,  Rađa i Naglić


Kapetane igrali ste srcem za svoju Hrvatsku, za navijače kojima ste svojom igrom ulijevali nadu za bolje sutra...Možda jednog dana to shvate i današnji igrači, mladi su, život je pred njima, samo da im ne proleti uzalud.


Hrvatska košarkaška zvijezda ugasila se 2012


Tomić , Andrić , Popović , Bogdanović , Stipčević , Draper, Simon, Markota , Rudež, Žorić , Barać. trener Vranković.


Kapetane leti život, uspomene ostaju. Dani ponosa i slave su prošli, došli su dani bruke i sramote. Ne ponovilo se kapetane, više nikada...Život leti kapetane, mladost biži, a na srcu friži...

hercegovina.info