Zelenika blizu ostanka, želja zadržati okosnicu

brotnjo-posusje

Poučeni tim iskustvom u čitlučkom klubu lani nisu ništa prepuštali slučaju. Za trenera su postavili mostarskog stručnjaka Nedjeljka Zeleniku, koji je dugi niz godina uspješno vodio Zrinjski i sezonu ranije ostavio Vitez u ligi. On je u momčad doveo igrače po svom ukusu i rezultat5 se odmah vidio. Brotnjo je protutnjalo Ligom HB i samo s jednim porazom izborilo promociju u viši rang. Stoga treba očekivati kako će se uspješna suradnja nastaviti i iduće sezone, a i iz oba tabora stižu optimistične najave.

- Tek trebamo sjesti i usuglasiti sve detalje, ali vrlo smo blizu nastavka suradnje. Rekao bi da su izgledi u moj ostanak u Čitluku nekih 90 posto, kaže Zelenika.

Unatoč tome što je prošlo skoro mjesec otkako su Čitlučani u razigravanju za Prvu ligu savladali Posušje Zelenika još uvijek svakodnevno trenira sa svojim igračima. Tako će biti do 15. ovog mjeseca, a onda kreće kolektivni godišnji. Ipak, prije toga Zelenika namjerava posjetiti nekolicinu igrača i s njima razgovarati o produženju ugovora.

- Želja nam je zadržati okosnicu momčadi, dakle tih nekih sedam ili osam igrača koji su iznijeli glavni teret u prošloj sezoni. Kasnije ćemo vidjeti gdje su nam potrebna pojačanja i u dogovoru s upravom raditi na tome, dodaje Zelenika.

U idućoj sezoni, naravno uz uvjet njegovog ostanka u Brotnju, Zelenika bi trebao imati sličan zadatak kao prije 15 mjeseci u Vitezu - ostanak u ligi.

- Uvijek kada ulaziš u viši rang želja ti je tu i ostati. To će biti primarni cilj, ali vidjet ćemo što će donijeti iduća sezona, piše Dnevni list.