Ždrijeb kvalifikacija: Hrvatska izbjegla Latviju i Tursku

Bojan Bogdanović, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Hrvatska košarkaška reprezentacija, SP u košarci, košarkaši, Hrvatska košarkaška reprezentacija, rk igman, kosarka, Hrvatska košarkaška reprezentacija, košarkaš, Bojan Bogdanović, Bojan Bogdanović, košarkaš, kosarka, hrvatski košarkaši, eurobasket 2015 , kosarka, Hrvatska zemlja, kvalifikacije, Miro Bilan, Kruno Simon, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, Košarkaški, Hrvatska košarkaška reprezentacija, Hrvatska košarkaška reprezentacija, Olimpijske igre, hrvatski košarkaši, Olimpijske igre, hrvatski košarkaši, kosarka, Hrvatska, Olimpijske igre, Bojan Bogdanović, Hrvatska zemlja, Hrvatska, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Hrvatska, košarkaši, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, Hrvatska zemlja
Ono što hrvatski reprezentativci znaju sigurno je to da na turniru neće igrati s Latvijom i Turskom s kojima se nalaze u jakosnoj skupini. Sigurni mogući protivnici su države domaćini turnira, a to su Srbija, Italija i Filipini.

Momčadi, njih 18, izvlačit će se iz šest šešira u koje su raspodijeljene po geografskom i kvalitativnom principu. Izvučene momčadi bit će razvrstane po gradovima domaćinima, a onda i po skupinama.

U svakom gradu igrat će se u dvije skupine po tri momčadi, a u polufinalu će se naći dvije najbolje momčadi iz skupine.

Jakosna skupina 1: Francuska, Srbija i Grčka
Jakosna skupina 2: Italija, Češka i Kanada
Jakosna skupina 3: Filipini, Iran i Japan
Jakosna skupina 4: Angola, Tunis i Senegal
Jakosna skupina 5: Latvija, Hrvatska i Turska
Jakosna skupina 6: Meksiko, Portoriko i Novi Zeland

To bi značilo, da ako Hrvatska izvuče Srbiju kao državu domaćina izbjeći će Francusku i Grčku, a mogla bi dobiti Češku ili Kanadu. S druge strane ako izvuče Italiju ili Filipine za protivnika od europskih momčadi bi mogla dobiti Francusku ili Grčku.

/HRT/