VIDEO  Pogledajte opću tučnjavu srpskih i grčkih košarkaša na Acropolis Cupu!

U gužvu su se ubrzo uključili najsnažniji igrači s obiju strana, tamnoputi grčki centar Sofoklis Schortsanitis i njegov suparnik pod koševima Nenad Krstić. Taj je put " Baby Shaqa", kako je nadimak Schortsanitisu, od obračuna odbio baš njegov suigrač Teodosić.

Malo dalje od njih dvojica su košarkaša u klinču čak i završili na podu, nakon čega su se oko njih natiskali ostali igrači. Schortsantis je ušao u gužvu "raščistiti" situaciju, nakon čega je, prignuvši se, pretrpio čitavu seriju kukavičkih udaraca Krstića s leđa, piše jutarnji list.

Kada se tamnoputi centar dignuo obračunati se s Krstićem, ovaj je uhvatio stolicu i bacio je prema njemu. Ona je, međutim, u glavu pogodila drugog centra Olympiacosa, Giannisa Bouroussisa. Potekla je i krv.

Nakon što su Krstića odvukli u svlačionicu, sukob se smirio.

Pet tisuća gledatelja u dvorani šokirano je promatralo što se to događa na parketu. Običaj je u Grčkoj da igrači s parketa promatraju navijače koji se, međusobno ili s policijom, tuku na tribinama.

Grci su, uzme li se rezultat prije prekida kao konačan, osvojili turnir s trima maksimalnim pobjedama. Schortsanitis s 18 i Spanoulis sa 17 koševa bili su najbolji u sastavu Jonasa Kazlauskasa u posljednjoj utakmici, dok je Teodosić kod Srba ubacio 17 koševa.

Ranije je Slovenija došla do prve pobjede na turniru nadigravši Kanadu 86-71. U pobjedničkoj je momčadi najbolji bio Jaka Lakovič s 19 koševa i pet asistencija.

Acropolis Cup, 3. kolo:

Slovenija – Kanada 86-71

Grčka – Srbija 74-73, prekid

Redoslijed: 1. Grčka 3-0, 2. Slovenija 1-2, 3. Srbija 1-2, 4. Kanada 1-2