VIDEO  Lakersi svladali Boston u gostima i poveli sa 2:1

nba, nba, nba, Lakersi, Kobe Bryant

Od početka do kraja utakmice imali su Lakersi prednost nad Bostonom, a ona je u jednom trenutku u drugoj četvrtini iznosila i najvećih 17 koševa razlike (37-20). Na poluvrijeme su Lakersi otišli s 12 koševa viška (52-40), a u trećoj četvrtini Celticsi su uspjeli prepoloviti njihovu prednost na šest koševa razlike (67-61).

U posljednjoj su dionici Celticsi uspjeli doći i samo do koša zaustatka (68-67), a imali su i priliku za vodstvo, ali je Ray Allen napravio prekršaj u napadu.

Igru Lakersa u posljednjoj je četvrtini nosio Derek Fisher, koji je u tom periodu igre zabio 11 od svojih 16 koševa. Pouzdani 35-godišnji playmaker Lakersa probijao je obrambene linije Celticsa kada je Kobe Bryant bio posve zaustavljen, te je on bio prevaga na strani aktualnih prvaka.

- Fisher je vidio priliku i odigrao je jako odvažno. Uvijek kada ima priliku pogoditi ključne šuteve , čini se da je uvijek i iskoristi – komentirao je trener Lakersa Phil Jackson.

Slično je komentirao i trener Celticsa Doc Rivers:

- Derek Fisher donio je prevagu u utakmici. On je hrabar, odlučan igrač i donio im je pobjedu. Mislim da se Kobe pomalo mučio pred kraj i Fisher je preuzeo kontrolu utakmice. Ne znam koliko je točno zabio u zadnjoj četvrtini, ali sve su to bili teški šutevi pod pritiskom.

Bryant je zabio ukupno 29 koševa (šut iz igre 10-29), ali je njih 25 postigao u prve tri četvrtine, dok je u posljednjoj četvrtini prvi koš zabio tek minutu i 40 sekundi prije kraja. Pau Gasol upisao je 13 koševa i 10 skokova kod pobjedničke momčadi, dok je još jedino dvoznamenkast kod Lakersa bio Lamar Odom koji je skupio 12 koševa.

Kod Bostona je najraspoloženiji za igru bio Kevin Garnett koji je upisao 25 koševa i 6 skokova, dok je Paul Pierce ubacio 15 koševa. Lakersi su djelomično uspjeli zaustaviti Rajona Ronda koji je ostvario 11 koševa i 8 asistencija, a potpuno su uspjeli izbaciti iz igre Raya Allena koji je za 43 minute u igri zabio tek dva koša.

Nakon što je Allen zabio 32 koša u drugoj utakmici uz rekordnih za finala osam postignutih trica, u trećem je dvoboju u TD Gardenu ostao bez pogođenog šuta iz igre (njih 13, korak kraći od negativnog rekorda u finalima), a osam šuteva je promašio iza linije za tri poena.

Četvrta utakmica finalne serije na rasporedu je u četvrtak također u Bostonu.


 

NBA finale, treća utakmica:

Boston – LA Lakers 84-91 (Garnett 25k, 6s, Pierce 15k, Rondo 11k, 8a / Bryant 29k, 7s, Fisher 16k, Gasol 13k, 10s)

Lakersi vode u seriji 2-1

jutarnji list