VIDEO  HKK Zrinjski na udaru ljudi iz saveza

Na tiskovnoj su se nazočnim novinarima obratili vd trener Boris Džidić, kapetan Mate Perajica, predsjednik kluba Dalibor Miloš, a tiskovnu je po starom dobrom običaju vodio Mario Vrankić.


Boris Džidić je prvi dobio riječ i rekao:
Sa obzirom u kakvoj smo rezultatskoj situaciji nama je svejedno tko nam dolazi u goste mi moramo kući pobjeđivati sve do kraja prvenstva. U jednu ruku dobro je što je Slavija dobila Čapljinu da naši igrači shvate da nema opuštanja. U BiH nema lakih protivnika i samo uz maksimalno zalaganje možemo do krajnjeg cilja. Trebamo igrati kao protiv Mladosti gdje smo utakmicu praktički riješili već u prvom poluvremenu bez ikakvog podcjenjivanja ekipe Slavije. Slavija ima tipičnu BiH momčad sa 5-6 igrača u rotaciji i mi to trebamo što prije razbiti. Što se tiče našeg igračkog kadra i dalje imamo problema sa ozljedama. Simonović neće igrati sigurno, a upitan je nastup Ramljaka.


Sa trenerom se složio i kapetan koji je rekao: Naša momčad je sastavljena od igrača koji nisu navikli na suđenje kakvim se sudi u BiH ligi i to je za njih jedna vrsta šoka. Međutim kako prvenstvo odmiče to se ispravlja i mislim da će naša ekipa konačno ući u pobjednički kolosjek kako kući tako i na strani.


Nakon trenera i kapetana riječ je dobio predsjednik kluba Dalibor Miloš koji je osvrnuo na neka dešavanja koji nemaju veze sa igrom na parketu, a tiču se saveza kako Herceg Bosne, tako i BiH. Uglavnom riječ je o nekim stvarima koje pogađaju direktno HKK Zrinjski, ali i ostale klubove, a predsjednik je rekao da će se suzdržati od komentara i iznio je činjenice pomoću kojih će se pokušati dokazati da je Zrinjski u pravu, a ukoliko se to ne postigne zakonskim putem preći će se na druge mogućnosti.

Kako je moguće da uz te propise u Hrvatskoj najbolji mladi igrač lige  bude Bojan Bogdanović upravo ponikao u Zrinjskom?

Prva stvar je neodigrana utakmica HKK Zrinjski 2 u Tomislavgradu, a zatim odluka KS BiH da od iduće sezone u klubovima mogu igrati samo 4 stranca, i da u svakom momentu na parketu mora igrati jedan igrač od 19 godina koja je prepisana od KS Hrvatske i koja se nije pokazala dobrom.
KS BiH se pretvorio u tijelo koje ide na ruku samo NLB ligašima, i svoj nerad pokazuju prepisivanjem propisa iz Hrvatske.


Da ne duljimo pogledajte u video prilogu što je rekao predsjednik Miloš, a na njega se sa par riječi nadovezao i Mario Vrankić član Uprave HKK Zrinjski.

 


Utakmica HKK Zrinjski-KK Slavija igra se sutra sa početkom u 18 sati u dvorani na Bijelom Brijegu.