FOTO  Vedran Princ: Ostvarili smo sve ciljeve i ekipa može mirno igrati ovo finale

Zrinjski-Sloboda

... koji međutim u završnom dijelu sezone zbog problema s leđima ne može pomoći svojim suigračima. Ipak Plemići su i bez tako važnog trojca (uz također ozlijeđene Alija Demića i Marka Šutala) uspjeli sezonu učiniti jako uspješnom, piše dnevni-list.ba.

Poslije odličnih igara tijekom natjecateljske godine Princu sad ostaje da uz ekipu bude kao navijač.

- Za mene je sezona završena i imam vremena razmisliti o operativnom zahvatu. Ako ne bih igrao poslije ovoga, onda ne bih planovima za sljedeću sezonu pa se okreće njegovom i rezultatu suigrača:

- Ekipa odlično igra čitavu sezonu i tako je nastavila i u ovoj zavšnici bez par nas koji smo, nadam se, barem doprinijeli ovoj atmosferi, zaletu i euforiji u gradu Mostaru kad je u pitanju košarka. Sigurno da je teško gledati sa strane kad se ne može pomoći ekipi i stvarno je to tako.

Zrinjski je međutim napravio odličan posao u popunjavanju rostera u kriznim trenucima i nastavio u istom ritmu kroz čitavu sezonu.

- Mislim da smo ovo zaslužili kad se uzme da smo igrali i Final Four Kupa BiH, a bili smo do zadnjeg kola u igri i za Final Four Druge ABA lige, a gdje stvarno ima odličnih ekipa. Onda smo i u prvenstvu stalno bili prvi u regularnom dijelu i doigravanju.

Sad trebamo uživati u trenutku i finalu.  

- Pobijedili smo Igokeu ove sezone dva puta. Oni sigurno jesu favoriti po uvjetima, momčadi, sigurno su jači... ali zašto se ne boriti i dati sve od sebe, pa što bude na kraju. Mi smo svoje ciljeve premašili, izborili smo opet Drugu ABA ligu, a plasmanom u finale prvenstva napravili povijesni rezultat.

Smatra da Igokea dosad u Ligi za prvaka i doigravanju nije pokazala najbolje od sebe.

- Sigurno da se s njima može igrati, ali mislim da oni dosad nisu baš ozbiljno igrali. Vidi se to po nekim rezultatima, npr. neku utakmicu izgube, pa odu u Kakanj i pobijede 30 razlike, a što sigurno nijedna druga ekipa nije u stanju napraviti. Oni su favoriti, a mi možemo rasterećeno igrati finale i probati napraviti što bolji rezultat. Možemo biti mirni jer smo ostvarili sve ciljeve, zaključio je Vedran Princ.

Liga nije odavno bila ovako jaka

Bh. košarkaška liga je bila dosta uzbudljiva ove sezone.

- Mislim da odavno nije bila ovako jaka liga, a sigurno da je tome pomogla Druga ABA liga koju smo igrali Bosna i mi. Tako da evo iz ove lige odlaze neki igrači u jaka natjecanja poput Španjolske, prave se neki dobri transferi. Sigurno da ima potencijala, posjet je dobar i iskorak je stvarno napravljen. Posebno bih tu istaknuo Zrinjski jer je puno napravljeno u popularizaciji košarke u Mostaru. Skoro svaku utakmicu smo imali gotovo punu dvoranu što je dosad bilo nezamislivo. Rezultati privlače publiku, a mi smo stalno imali jako važne utakmice tijekom čitave sezone. Publika nam je stalno bila "vjetar u leđa" i stvarno im hvala. Kad se oni dignu, to je još par koševa prednosti za nas.

Teško je BiH bez najboljih igrača

Iako bivši A reprezentativac BiH, Princ više nema previše informacija iznutra i reprezentaciju prati samo kao prosječan ljubitelj sporta.

- Nisam najbolje upućen i teško mi je komentirati sa strane. Prije sam bio bolje uključen preko suigrača. Vidim da je ekipa napravila maksimum dosad u kvalikacijama za SP, koliko je mogla bez odziva svih igrača. Bez važnih, najboljih igrača, je to jako teško. Primjer za to je i reprezentacija Hrvatske.