Vedran Princ: Nadam se da ćemo u Sarajevo ponovno za vikend

HKK Zrinjski, Vedran Princ, Vedran Princ, HKK Zrinjski, Vedran Princ, HKK Zrinjski, Vedran Princ, HKK Zrinjski, Vedran Princ, Vedran Princ, direktor, omladinske kategorije
...krenuli su ljetos u pripremu nove sezone košarkaši mostarskog Zrinjskog s novim trenerom Hrvojem Vlašićem, a u ovom trenutku iza sebe imaju sezonu prepunu uspjeha s rezultatima iznad svih očekivanja.

Takav je slučaj bio s plasmanom u Ligi 10 i Ligi za prvaka, a momčad je sad u poziciji juriti i finale prvenstva. Prvu utakmicu su međutim izgubili od sarajevske Bosne (74:66), ali Zrinjskom ostaje nova šansa večeras (19 sati) u Mostaru kad će probati izboriti majstoricu u okviru polufinala doigravanja.

Prvi meč je protekao uz uzbudljiv i neizvjestan susret u kojem je Bosna ipak ponovno obranila svoj teren.

- Bili smo stalno u nekom malom zaostatku, stizali i na kraju imali neke šanse, ali ih nismo iskoristili. Izgubili smo, to je iza nas i okrenuli smo se brzo novoj utakmici, jer se stvari brzo odvijaju. I mi smo njih ove sezone u Mostaru dobili dva puta u Ligi 10 i Ligi 6. Nadam se da ćemo tako nastaviti i doći do situacije da opet idemo u Sarajevo za vikend. To je naš cilj i sve ćemo dati da to ostvarimo, najavljuje kapetan Plemića Vedran Princ.

U ovoj fazi još više do izražaja dolazi širina klupe i igračkog kadra momčadi.

- Velika je potrošnja, a nemamo veliku rotaciju. Nezgodno je za nas koji imamo veliku minutažu jer igramo svako tri dana, ali probat ćemo pobijediti i sačuvati domaći teren, napominje razigravač Zrinjskog.

Draško Knežević i Filip Bundović su roviti, ali u klubu očekuju da će ipak biti spremni za večerašnji meč. Kako god utakmica završi, u Zrinjskom će ovu sezonu pamtiti kao posebno uspješnu.

- Napravili smo rezultat, bili treći u regularnom dijelu što Zrinjski nikad nije napravio. Iza nas je stvarno jedna uspješna sezona i kad bi izborili finale to bi bio samo šlag na tortu. Nemamo pritiska, nitko u klubu pred nas ne postavlja ništa izričito, ispunili smo sve te neke rezultatske ciljeve i idemo se nadmetati bez imperativa. Bitno je zadržati zdravlje i pružiti najbolje od sebe pa onda što bude, zaključio je Vedran Princ.


Obje momčadi čvrsto drže domaći teren

Zrinjski i Bosna su se ove sezone sastali u četiri navrata u okviru prvenstva BiH. Prve dvije utakmice su odigrali u Ligi 10, Mostarci su kući slavili sa 90:74, da bi Bosna u drugom dijelu prvenstva uzvratila sa 74:71. Uslijedili su ogledi u Ligi 6 za prvaka. Ponovno je Zrinjski bio prvi domaćin te slavio sa 81:78, da bi Studenti na svom parketu izborili trijumf s 92:86. Posljednji, peti ogled dvije momčadi (u okviru polufinala doigravanja) je pripao ponovno Bosni u Skenderiji sa 74:66.
Čudi me pad Igokee

U drugom polufinalnom meču se nije očekivalo toliko neizvjesnosti, ali je Sloboda napravila puno problema Igokei u posljednjoj dionici koju je dobila sa 30:15. Ipak domaćini su uspjeli upisati tijesan trijumf (81:80) i u Tuzlu idu po finale.

- Dosta me iznenadilo da je Igokea prosula toliku prednost u posljednjoj četvrtini. Nisam gledao utakmicu, ali činjenica da su dobili s pola koša govori da je bilo neizvjesno. Čudi me da su uopće dopustili takvu priliku da im Sloboda parira iako je to zaista dobra ekipa ove sezone. Ali Igokea je ipak izraziti favorit kompletne lige, komentirao je Princ.

POLUFINALE

Bosna - Zrinjski 74:66

Igokea - Sloboda 81:80

 

POLUFINALE, uzvrati

Zrinjski - Bosna sri., 19.00

Sloboda - Igokea sri., 19.30

Dnevni list