Vedran Filipović: Opstanak ne bi trebao doći u pitanje

 Na kraju ove sezone pripala mu je nezahvalna uloga spasitelja Zrinjskog od ispadanja i kako sada stvari stoje on će u tome i uspjeti. Na vrućoj klupi Plemića bio je na četiri utakmice i ostvario polovičan uspjeh od po dva poraza i dvije pobjede, ali u te četiri utakmice imao je samo jedno loše poluvrijeme i to ono drugo protiv Bosne, dok je u ostalim utakmicama momčad bila onakva kakvu i očekuju malobrojni navijači. Dobar dio navijača upravo su iz dvorane i otjerali stručnjaci sa strane na klupi koji su i doveli Zrinjski na rub propasti.

"Utakmica je bila teška", kaže Filipović nakon sinoćnje pobjede nad Vogošćom i dodaje da je to bila ključni meč u borbi za opstanak . Svi igrači su odigrali dobro, a utakmice koje su ostale do kraja sezone možemo malo opuštenije odigrati, i doći do cilja, a on je u ovom trenutku opstanak u ovoj ligi.

Tri su kola do kraja, od toga igrate sa Mladosti na svom parketu i dvije utakmice u gostima. Hoće li eventualna pobjeda u toj domaćoj utakmici biti dovoljna za opstanak?

Naravno, pobjeda nad Mladosti znači siguran opstanak, premda neke kalkulacije govore da možemo opstati i bez te pobjede, ali na to ne trebamo misliti.

Koliko je ovoj ekipi značio dolazak Lalovića i Sinadinovića?

Njihov dolazak značio nam je mnogo, jer smo bili defiticarni na tim pozicijama. U posljednjim utakmicama njih dvojica su odlično reagirali, a to se vidi na igri i na rezultatima.

Njihovom dolaskom i Jones je dobio više prostora i pokazao o kakvom se dobrom i kvalitetnom igraču radi?

Jonesova kvaliteta nikada nije bila upitna. Neki su možda sumnjali u njega, ali mi u stručnom stožeru nikada i to se vidi po minutaži koju mu dajemo u svakoj utakmici, i on je jedan od boljih igrača koji je igrao u Zrinjskom.

Igrate i Balkansku ligu i do kraja te lige imate još dvije utakmice?

Imamo te dvije utakmice u Izraelu i Makedoniju. Već 07. Idemo u Izrael na nekoliko dana i bit će to prigoda da igrači odu na mali odmor od ove lige i da se opuste. Rezultat nije toliko važan jer nemamo nikakvih ambicija, a i mladi igrači će dobiti svoju minutažu.

Kad smo kod mladih igrača oni sve više igraju, pa kako ste zadovolji njima?

Zadovoljan sam njihovim igrama. Svi mi u klubu i ja osobno bili bi najzadovoljniji da su u momčadi sve naši igrači igrali, ali to nažalost nije moguće. Ovi naši mladići moraju stjecati iskustvo i to je teško u utakmicama koje igramo za opstanak. Evo njih par je tu i ja se nadam da će već u narednoj sezoni imati zapaženiju ulogu u momčadi.

zrinjski.info