Ukić nakon Litve kaže da ne pamti kad je Hrvatska odigrala ovako dobru utakmicu

roko ukić
roko ukić

"Odigrali smo jednu vrhunsku utakmicu. Ne pamtim kad smo ovako izgledali protiv odlične ekipe na njihovom terenu. Međutim, pripremna je utakmica. Znači apsolutno se ne valorizira što se rezultata tiče. Ovo je jedan dobar pokazatelj da smo na dobrom putu, ali prave nas stvari očekuju za 15-ak dana", izjavio je nakon utakmice kapetan Roko Leni Ukić.

Opuštanje pred kraj

"Igrali smo sjajnu obranu sve do zadnjih pet minuta kada je logično došlo do opuštanja s obzirom na preveliku razliku. Super utakmica, ali ukoliko ne nastavimo u istom ritmu to stvarno neće vrijediti ništa", poručio je Ukić. Svoje mišljenje oko utakmice dao je i Perasovićev pomoćnik Dario Gjergja.

"Igrali smo 33-34 minute jako dobru utakmicu, kontrolirali smo tempo i ritam, kako obrambeno, tako i napadački. Onda je došlo malo opuštanje koje se u prijateljskim utakmicama može dogoditi, ali moramo zadržati tu kontrolu igre do kraja jer će nam to itekako puno značiti na Europskom prvenstvu.

Stvarno smo bili na viskom niviou, ali tih zadnjih par minuta kontrola lopte u napadu nas je koštalo da uđemo u obrambeni dizbalans i da izgubimo fokus i koncentraciju što moramo ispraviti. Na sljedećem turniru trebamo napraviti jednu glazuru za oba smjera igre za Europsko prvenstvo", izjavio je Gjergja.

Hrvatska je od 26. do 28. kolovoza domaćin turnira u zagrebačkoj Areni, na kojem će igrati s Izraelom, Estonijom i BiH. Nakon toga, 5. rujna, slijedi prva utakmica na Europkosm prvenstvu protiv Slovenije, također u zagrebačkoj Areni.

telegram.hr