FOTO/VIDEO  U sklopu All-Star vikenda: Selekcija SAD-a pobijedila ekipu Svijeta

NBA All-Star, Dirk Nowitzki, njemački veteran, NBA liga , NBA liga , NBA All-Star
Susret "Zvijezde u usponu" organizira se proteklih pet godina u sklopu All-Star vikenda, a ovo je za ekipu SAD-a druga pobjeda protiv igrača iz "ostatka svijeta".

Amerikanci su dominirali u većem dijelu utakmice, a publika je mogla uživati u sjajnim potezima igrača. Za najkorisnijeg igrača utakmice izabran je košarkaš LA Lakersa Kyle Kuzma koji je predvodio SAD do pobjede s 35 poena i šest skokova. Jayson Tatum (Boston Celtics) je dodao 30 uz devet skokova, a Trae Young (Atlanta) 25 poena i 10 asistencija.

"Znam da je ovo bila revijalna utakmica, ali drago mi je što sam izabran za najkorisnijeg igrača," kazao je 23-godišnji Kuzma dodavši: "Na All Star vikendu sam nastupio i prošle godine i nisam bio zadovoljan svojom igrom, ali niti našim porazom. Ovoga puta je bilo bolje. Na parketu je bilo niz sjajnih igrača, pravih zvijezda."

U ekipu Svijeta najefikasniji je bio Australac Ben Simmons (Philadelphia 76ers) s 28 poena i šest asistencija, dok je Finac Lauri Markkanen (Chicago Bulls) dodao 21 i šest skokova. Slovenac Luka Dončić je za 24 minute ubacio 13 poena uz devet asistencija i pet skokova, dok je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ubacio 15 poena uz šest asistencija.

All-Star vikend se nastavlja natjecanjem u gađanju trica, zakucavanju i košarkaškim vještinama, dok je 68. izdanje All-Star utakmice na programu u noći s nedjelje na ponedjeljak.