FOTO/VIDEO   U konferencijskom finalu Toronto Raptorsi zakomplicirali

nba, NBA liga , Toronto Raptors, Cleveland Cavaliers , Toronto Raptors, NBA liga
Kyle Lowry i DeMar DeRozan su počeli pogađati, a košarkaše Clevelanda stao je šut kojim su u prvih deset utakmica ovogodišnjeg doigravanja razbijali otpor suparnika, pomeli Detroit i Atlantu u prva dva kruga, a prijetili to isto učiniti i Torontu. Međutim, Raptorsi su se pokazali da ih nije tako lako slomiti kako se to činilo u Clevelandu.

No, bilo bi nepravedno ne istaknuti i ulogu Bismacka Biyomba, kongoanskog centra koji je uspješno nadomjestio izostanak ozlijeđenog Litavca Jonasa Valančiunasa. Biyombo je u posljednje dvije minute, kad se Cleveland približio na samo dva koša zaostatka (99-101), izblokirao pokušaj J. R. Smitha za tricu te napadačkim skokom omogućio Torontu novu akciju u kojoj je Lowry polaganjem za 105-99 potvrdio pobjedu.

LeBron James je ubacio 29 koševa uz devet skokova i šest asistencija, Kyrie Irving je postigao 26 poena uz šest asistencija, ali je Clevelandu za pobjedu nedostajao veći doprinos ostalih, prije svih Kevina Lovea (10 poena, šut 4/14) i J. R. Smitha (9 koševa, šut 3/12).