Toni Blažević: Sudac Kralj prelomio je u korist Bosne

Sva tri meča u ovoj fazi natjecanja imala su dramatičnu završnicu gdje je uvijek odlučivao posljednji šut. Tako Čapljinci i pored tri poraza imaju koš razliku od samo minus 8, ali su nakon tri kola posljednji na ljestvici.

''Imali smo jako loš raspored. Uz malo sreće mogli smo imati 3:0 skor, ali bez obzira na ovih 0:3 imamo jako dobre šanse u nastavku prvenstva se plasirati u polufinale.'' - kaže trener Toni Blažević.

Čapljinci su odigrali loše prvo poluvrijeme utakmice, ali su odličnom trećom dionicom sve vratili, imali prednost i otvoren put prema prvoj pobjedi.

''Mislim da smo kod 63:65 već imali kontrolu igre i rezultata, a onda se dogodio jedan vrlo ružan trenutak nakon ulaska u igru Armina Čengića koji je opće poznat po prljavim i specijalnim zadacima. On je isprovocirao našeg najboljeg igrača Marka Jagodića Kuridžu, a suci to nisu sankcionirali, pogotovo Dragan Kralj.'' - rekao je Blažević.

Zbog toga je Blažević poslije utakmice uglavnom potencirao priču o suđenju, a po okončanju meča je podnio i pismenu žalbu.

''Kralj perfidno i tendenciozno sudi na štetu našeg kluba iz samo njemu znanih razloga. Taj isti je svojim suđenjem, odnosno s dosuđene tri tehničke pogreške na našu štetu u odlučujućim trenucima prelomio utakmicu u korist Bosne. Uspjeli smo se vratiti u igru i pored svega toga imali šansu za pobjedu, ali moram istaknuti da je Kralj izravno utjecao na rezultat.'' - govori Blažević.

Zanimljivo je da to nije prvi puta da su se Čapljinci žalili na suca iz Trebinja.

''Prošle godine protiv istog kluba na polufinalnom susretu Kupa BiH u Širokom Brijegu on je također odlučio u korist Bosne. Tada smo okrenuli s minus 16 na plus 1, a on je svojim odlukama izravno utjecao na rezultat. Bilo je tako i protiv Borca u Čapljini, te još nekim susretima.'' - kazao je Blažević.

Čapljinci su se predvođeni Markom Jagodićem Kuridžom (27p, 18s) i Jozom Brkićem (22p, 10s) vratili u igru i imali priliku za pobjedu.

''U drugom dijelu smo pokazali karakter i vratili se iz zaostatka, te dobro reagirali i pored sudačkih odluka. Tri puta smo izgubili u Ligi 6 u zadnjim sekundama, ali ova je bila specifična po lošem suđenju.'' - naglasio je Toni Blažević.

Jagodić je 7 sekundi do kraja promašio šut kod rezultata 90:89. Promašio je i težak šut u posljednjoj sekundi poslije namjerno promašenog slobodnog bacanja Ivana Bakovića, odnosno pri rezultatu 92:90.

Poslije Igokee tražiti svoje šanse
Da će popraviti svoj omjer, Čapljinci se ne mogu previše nadati ni u okviru 4. kola s obzirom da će u utorak gostovati snažnoj Igokei, neprikosnovenoj momčadi Lige 13, koja ima maksimalan učinak nakon prva tri kola Lige 6.

''Igokea je veliki favorit prvenstva uz Široki, odmah su do njih. Financijski i po igračkom rosteru su ispred nas. Sigurno je da ćemo otići odigrati dobru utakmicu, ali oni su skup kvalitetnih igrača, internacionalaca. Tek poslije tog susreta dolaze nam utakmice u kojima mi možemo tražiti svoju šansu.'' - komentirao je Toni Blažević.

Demić: Imali smo sreće na kraju
Nakon dva debakla kod Širokog i Igokee sarajevska Bosna je bila prvi put pred imperativom pobjede kako bi ostala u utrci za plasman u polufinale. Najbolji pojedinac Studenata u pobjedi nad Čapljinom Sindis Demić (30 koševa) kaže da je upravo taj pritisak bio razlog zašto je Bosna nakon plus 14 s poluvremena morala spašavati pobjedu.

''Sami smo tome krivi, previše smo srljali, akcije su nam bile u potpunosti neorganizirani, a košarkaši Čapljine su suviše iskusni da takav poklon ne iskoriste. U svojim redovima imaju Marka Jagodića-Kuridžu koji je fenomenalan igrač i odavno je prerastao ovu ligu. Imali smo sreću da je na kraju utakmice od junaka ispao tragičar s obzirom na to da je u posljednjem napadu promašio zicer.'' - kazao je Demić.

izvor: Dnevni list