Teo Šimović važe ponude europskih ekipa

Teo Šimović, kosarka, Teo Šimović, HKK Zrinjski, Teo Šimović, HKK Zrinjski, HKK Zrinjski, Teo Šimović
27-godišnji Šimović nakon prvog dijela prvenstva Slovenije bio je drugi strijelac lige, s prosjekom od 17 koševa po utakmici, odmah iza najboljeg strijelca lige Vladimira Panića iza Zlatoroga.


Šimović je bio treći skakač lige i treći na ljestvici za MVP-a lige. Nažalost po njega, ali i trenera Šentjura, inače Mostarca, Damjana Novakovića, ta momčad ostala je bez plasmana u Ligu za prvaka. Šentjur je imao isti omjer kao šestoplasirani Maribor (6-10), no Mariborčani su imali bolji međusobni omjer, pa će oni u Ligu za prvaka, a Šentjur u Ligu za ostanak.

Ipak, Šimovićeve dobre igre nisu ostale neprimijećene. Ponude stižu sa svih strana i vrlo vjerojatno će promijeniti sredinu, jer već odavno je prerastao klub iz malog mjesta u Sloveniji pokraj Celja. Tijekom sezone dolazili su ga gledati predstavnici nekoliko francuskih klubova, a pred kraj sezone ponudu su mu uputili i izaslanici ciparskog Apoela. Ciprani žele Šimovića za završnicu svog prvenstva, odnosno preostala dva mjeseca koliko se ostalo igrati na tome otoku. No, početkom vikenda Apoel je potpisao dojučerašnjeg centra Hercegovca iz Bileće Borisa Lalovića, pa je pitanje hoće li se ovaj transfer realizirati.

Ipak, čak i da ostane do kraja sezone u Sloveniji, snažni Ljubušak skoro sigurno će promijeniti sredinu na ljeto. Otkako je otišao iz Zrinjskog napreduje iz sezone u sezonu, a nakon najbolje sezone u karijeri pokazao je da je spreman i za puno jaču ligu nego je slovenska.

dnevni list