Stanko Barać: Volio bih ponovno zaigrati za Široki

Košarkaška javnost u Hrvatskoj, te hrvatski mediji redovito izvještavaju o igrama, kako ostalih hrvatskih reprezentativaca, tako i Stanka Baraća. Popraćen je uspjeh Vašeg kluba, odnosno bravurozno osvojeno prvo mjesto u prvenstvu Španjolske, kad je Caja Laboral deklasirao favoriziranu Barcelonu. Bilo je dosta govora i o Vašoj ozljedi leđa koja traje već neko vrijeme.

 

-Da, osvojili smo prvenstvo Španjolske i to je bilo veliko veselje. Zaslužili smo taj trofej. Na žalost moja ozljeda leđa me udaljila od same završnice, ali što se može jer sport je takav.

 

Kakvo je sad stanje s leđima jeli ozljeda sanirana?

 

-Ja sam sad u fazi intezivnog oporavka, nije potrebna nikakva operacija već samo ojačavanje ovog problematičnog mjesta na mojim leđima. Liječnici su mi rekli da većina igrača ima ovaj problem, no zbog moje visine on je kod mene malo izraženiji.

 

Je li Stanko Barać zadovoljan u Caji Laboral, kako igrama tako i minutažom provedenom na parketu?

 

- Mogu reći da jesam zadovoljan, prvu sezonu sam bio na posudbi, drugu sezonu sam se uspio nametnuti i dobiti zadovoljavajuću minutažu, a već ovu zadnju sezonu dobijao sam pristojnu minutažu i pružao sam dobre igre. Malo me ozljeda udaljila ali ja vjerujem da će iduća sezona sigurno biti još bolja i da ću sve više vremena provoditi na parketu u ekipi Caja Laboral.

 

Pratite li ovdašnju NLB ligu i kako komentirate uspjehe Širokog, osvajanje bh prvenstva drugi put za redom, te dobre igre u NLB-u?

 

-Široki je moja velika ljubav. Tu sam postao igrač, hvala Bogu da sam imao priliku kao mladi igrač igrati u jednom takvom klubu. Očigledno je da Široki ima dobru ekipu i da se u klubu na svim nivoima dobro radi i to donosi dobre rezultate. Redovito pratim sve u vezi mog Širokog, ovdje ću otkriti da sam redoviti posjetitelj ABCportala i da na vašem portalu pogledam sve izvještaje i fotografije koje zaista profesionalno i brzo odradite.

 

Što kažete na mlade i talentirane igrače Širokog poput Planinića, Ramljaka, Bilinovca, Borisa Baraća, Naletilića, Novaka… što im možete poručiti…neki savjet?

 

-Mogu im reći da se jedino rad isplati, neka vjeruju u sebe jer talent sigurno imaju, sad im preostaje samo rad i vjerujem da će svi dobiti svoju priliku možda kao i ja, ali kad je dobiju trebaju bit maksimalno spremni da je iskoriste.

 

Što nakon Španjolske, možemo li jednog dana možda ponovno vidjeti Stanka Baraća u dresu Širokog?

 

-Već sam tri godine u Španjolskoj. Igram u najjačoj ligi i u jednom od najboljih klubova Europe, ne znam što bi jednom profesionalcu trebalo više. Navikao sam se na grad i ljude, a i često me posjećuju moja obitelj i prijatelji. Međutim najljepše je igrati ondje gdje si ponikao i gdje si rođen. Ja zaista vjerujem da ću opet zaigrati za Široki i to će mi biti kao i uvijek velika čast, jer volim ovaj grad i ovaj naš narod.

 

Jučer (utorak) uslijedio je i poziv za reprezentaciju Hrvatske za nastupe na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, jeste očekivali poziv?

 

-Jesam, poziv sam očekivao, ipak igram kako sam već rekao ponajbolju ligu u Europi i u ekipi sam jednog od najboljih klubova Europe.

 

I evo na kraju kad završava odmor i usput jesu li ljepše Španjolke ili Hrvatice?

 

- Ma nama profesionalnim sportašima skoro pa i nema odmora, svakodnevno treniram, pazim na sve, a što se tiče cura haha (nasmijao se) reći ću vam da su nekoliko puta sa mnom neki moji suigrači iz kluba posjetili Hrvatsku (Zagreb) te su ostali zapanjeni ljepotom i grada i cura. Onda im ja kažem a tek da dođete u moju Hercegovinu i Široki pa da vidite naše cure sve ljepša od ljepše, završio je Stanko dodajući kako su Hrvatice definitivno broj jedan.

 

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)