Sport Klub i HRT od HT ERONET-a zahtijevaju zatamnjenje košarkaške utakmice Hrvatska-Španjolska

HT Eronet, Eronet, HT Eronet, HT Eronet

...utakmice Europskog prvenstva u košarci između Hrvatske i Španjolske na kanalu HTV 2 od 16.35 sati u HOME.TV ponudi.
Naime, prava emitiranja Europskog prvenstva u košarci za područje BiH ima United Media, tako da prvenstvo prenosi isključivo - Sport Klub. Unatoč nastojanjima pojedinih TV kuća u BiH da na vrijeme otkupe prava reemitiranja od United Media-e, ponudu do sada nisu dobili.

Predviđajući kako će doći do ovakve situacije u kojoj je još jednom postalo očito da je HT ERONET kao i većina ostalih operatera u BiH talac nelojalne konkurencije i šutnje nadležnih tijela, putem AKOP-a još ranije upućena je službena žalba FIBA-i, Košarkaškom savezu BiH i RAK-u, u kojoj upozoravamo na status monopola od strane United Medije za prijenos Europskog prvenstva u košarci.
Nažalost, službeni odgovor još nismo zaprimili.
U međuvremenu, od HRT-a smo dobili zahtjev za zatamnjenjem sadržaja, koji nas je prinudio na ovakav potez, ucjenjujući nas uskraćivanjem dozvole za reemitiranje HTV kanala unutar HOME.TV ponude.

Ovim putem se ispričavamo svim našim korisnicima zbog situacije na koju nismo u mogućnosti utjecati, a koja je, očito, još jedna dobro osmišljena igra koja jamči potpuni monopol nad atraktivnim sportskim sadržajima, ne ostavljajući nikakvu mogućnost adekvatnog odgovora s druge strane.
Ovim putem pozivamo i nadležne državne institucije da konačno donesu odluke koje će onemogućiti ovakav vid diskriminacije BiH građana od strane United Media grupacije (Telemach i Sport Klub).