Spoj mladosti i iskustva za novu sezonu NLB-a

Predsjednik Suton je izvjestio prisutne novinare o planovima u novoj sezoni, te financijskom stranju. Već je poznato od ranije da je proračun itekako skresan i da se za ovu sezonu nije moglo više učiniti. Za glavne ciljeve kluba postavljeno je finale prvenstva BiH, osvajanje Kupa i izbjegavanje zadnjeg mjesta u nadolazećoj NLB. Suton je rekao da je trenutna „vrijednost“ ekipe 300 000 eura dok je npr. vrijednost Maria Kasuna novog igrača Zagreba 700 000 e.

 

-To jasno govori da Široki mora stvarati igrače u omladinskom pogonu kako bi upravo oni bili nositelji igre, jer talentiranih mladića na ovim prostorima nenedostaje, samo je potrebno još jače prionuti tom poslu- riječi su Jakše Vulića koji je zadužen za omladinski pogon Širokog. Vulić je također napomenuo da su mladi igrači Širokog već nekoliko godina i hrvatski reprezentativci što pokazuje o dobrom radu u klubu.

 

Prinove u klubu su izrazile zadovoljstvo što su u Širokom jer  je poznato da Široki ima svoje mjesto u regionalnoj košarci te da su zadovoljni radom i organizacijom kluba za koju drže da je na vrlo visokom nivou.

 

Trener Velić je rekao da Široki neće igrati onu igru koju smo navikli gledati prošle godine. Smatra da će Široki s trenutnim igračkim kadrom moći igrati dobru obranu i kako će učiniti sve da i ovu sezonu mnogobrojni gledatelji koji prate NLB ligu na Pecari mognu uživati u dobroj košarci Širokog.

 

Široki je počeo pripreme i tri tjedna će trenirati kući dok bi vikendom igrali pripremne prijateljske utakmice a Igokea i Borac će također biti protivnici u pripremnom razdoblju.

Već tradicionalni turnir u Širokom u spomen na preminule Kiku Soptu i Ćanku Jelčića održat će se 4.i 5. rujna.

 

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)