Skupština HKK Brotnjo donijela odluku o nenastupanju u seniorskoj ligi

HKK Brotnjo, HKK Vitez, HKK Brotnjo, odluka, istupanje
Pažljivo razmatrajući situaciju Upravni odbor kluba ocijenio je kako HKK Brotnjo nema igrački kadar adekvatan za nastupanje u seniorskoj Ligi Herceg-Bosne, kao ni financijska sredstva za dovođenje igračkih pojačanja potrebnih za kvalitetan nastup u seniorskoj konkurenciji, te je stoga na redovitoj skupštini kluba raspravljano o nenastupanju u seniorskoj Ligi Herceg-Bosne.

Prije rasprave o smjernicama za narednu sezonu predsjednik kluba Mirko Prskalo i trener Josip Dugandžić podnijeli su Skupštini financijsko i sportsko izvješće. Prskalo je ovom prilikom kazao kako je u tehničkom i organizacijskom pogledu u klubu napravljen veliki iskorak, ali i da klub unatoč svim aktivnostima Uprave nije imao financijski dobru godinu. Predsjednika kluba na ovakvu ocjenu natjerao je nevelik dug s kojim je Brotnjo završilo sezonu, ali prije svega odnos gospodarstvenika koji nisu pokazali razumijevanje za potrebe kluba.

Nakon financijskog izvješća više o sportskim aktivnostima u klubu govorio je trener Josip Dugandžić i to na način da je prvo podnio izvješće za seniorsku momčad, a odmah nakon toga i za mlađe uzraste. Nakon navedenih izvješća Skupština je raspravljala o budućnosti seniorske momčadi za predstojeću sezonu i u konačnici donijela odluku o nenastupanju u seniorskoj Ligi Herceg-Bosne za sezonu 2014/15.

Seniorska momčad HKK Brotnjo prošlu sezonu završila je nastupom u finalu protiv Viteza, a nakon završetka prošle sezone gotovo cijela prva petorka Brotnja donijela je odluku o prestanku bavljenja natjecateljskom košarkom. Od igranja košarke tako su se oprostili iskusni Lesko, Galić i Planinić, kao i Barbarić pa su Brotnju na raspolaganju za sljedeću sezonu bila samo braća Marković i domaći mladi igrači. Bez mogućnosti da dovede pojačanja sa strane Skupština HKK Brotnjo donijela je jedinu racionalnu odluku u postojećim okolnostima i odlučila da Brotnjo po prvi put u svojoj povijesti neće nastupiti u seniorskoj konkurenciji te da će se apsolutno posvetiti radu s mladima. Želja vodećih ljudi u klubu je da se kroz rad s mlađim kategorijama izgradi momčad koja će se moći ravnopravno natjecati u seniorskoj Ligi Herceg-Bosne, a kasnije ukoliko to bude moguće i u višem rangu.

Temelji za kvalitetan rad s mladim igračima u HKK Brotnjo udareni su dovođenjem mladih i obrazovanih trenera, a pomak u organizaciji rada s mlađim uzrastima mogao se osjetiti i prilikom organizacije Novogodišnjeg košarkaškog turnira za mlađe uzraste koji je imao međunarodni karakter, kao i prilikom organizacije košarkaškog kampa početkom ljeta čiji su organizatori bili Akademija košarkaškog saveza Herceg Bosne i HKK Brotnjo. U protekloj godini mlađi uzrasti Brotnja nastupili su i na turniru u Šibeniku, a sve to uz neizostavne treninge bit će dobra škola mladim igračima Brotnja za nastup u novoj sezoni košarkaške Lige Herceg-Bosne za mlađe uzraste koja bi trebala započeti 13. rujna.

Novina u natjecanju mlađih uzrasta i garancija veće kvalitete bit će zajednička završnica na nivou države koju će izboriti najbolje plasirane momčadi iz Herceg-Bosne.

Citluk.ba