Skromni HKK Široki optimistično u novu sezonu

Širokobriježani su proteklu sezonu završili na odličnom petom mjestu u regionalnoj ligi koja im je donijela i pravo nastupa u drugom najelitnijem europskom natjecanju, EuroCupu. No, aktualni prvaci bosansko-hercegovačkog prvenstva zbog financijskog hendikepa odrekli su se tog privilegija, te ponovno sa skromnim budžetom krenuli u novu sezonu.
Tamošnji stručni kadar već je poznat po tome kako se u velikoj mjeri oslanja na svoje talentirane mlade košarke kojima nadodaju po koje iskusno ime iz regije. Iznimki neće biti ni ove sezone.

Klub su napustili Jakov Vladović, Fran Pilepić, Dino Butorac i Coleman Collins, a praznine njihovim odlaskom popunili su iskusni dvojac Vedran Morović i Marko Šutalo.
Ono što je još važnije je kako će i naredne sezone u Širokom Brijegu nastupati naš reprezentativac Darko Planinić, ali i Ivan Ramljak koji je već bio nadomak prelaska u Cibonu, međutim aktualni prvak Hrvatske nije ispunio odštetnu obavezu pa će tako Ramljak i dalje ostati u Hercegovini.
Za kraj dodajmo kako nije nemoguće da Široki u narednom razdoblju pojača svoj igrački kadar, ponajviše na visokim pozicijama.

HKK Široki:

Bekovi: Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak,Vedran Morović, Josip Naletilić, Dalibor Peršić, Marko Šutalo

Krila: Boris Barać, Ivan Ramljak, Željko Šakić

Centri: Mario Novak, Darko Planinić

Crosarka.com