Skandalozno: Mlada reprezentacija BiH bez državnih prvaka

Ljubitelji košarke u Hercegovini, kao i mladi košarkaši još jednom su razočarani potezima ljudi iz KS-a BiH. Naime, izbornik reprezentacije BiH do 18 godina Goran Šehovac među svoje redove nije pozvao niti jednog igrača iz Posušja, koji su juniorski prvaci BiH, niti iz Širokog koji su seniorski prvaci države. Naravno, pozive nisu dobili ni drugi hercegovački klubovi Čapljina, Zrinjski...

Sramotni pozivi

- Kada su iz RH dolazili gledati naše košarkaše, onda je sigurno među njima bilo kadra i za reprezentaciju BiH, ali u klub nije stigao ni jedan poziv, kazao nam je Dalibor Miloš iz Zrinjskog. Naravno, najrazočaraniji su u Posušju. Pitaju se kako to da u mladoj reprezentaciji nema mjesta za prvake države. - To je sramotno i žalosno. Razočaran sam. Umjesto da se pozove petoricu naših igrača, nije pozvan nitko, kazao je trener KK Posušje Robert Jurišić koji smatra da su poziv trebali dobiti Marko Ramljak, Ivan Begić, Ante Leko i Ante Ramljak. Šehovac kaže kako je jedva čekao da mu netko postavi to pitanje da on ‘‘sve to lijepo može objasniti, ali da nije dužan nekakvim novinarima odgovarati na takva pitanja’’. Ipak je odgovorio. - Godinama ih zovem. Oni se u svim sportovima odlučuju za Hrvatsku, a oni koji ne mogu igrati za Hrvatsku igraju za BiH. Takve ne želim u reprezentaciji. Čekam ih četiri godine. Ne sastavljam reprezentaciju po nacionalnom ključu, kazao nam je Šehovac, ali nam nije želio objasniti zašto u Hercegovinu, gdje se igra najbolja košarka u BiH, nije stigao ni jedan poziv, piše večernji list.

Vrlo loše stanje

- Oni su igrače trebali pozvati, a njihovo je da biraju, ako mogu birati, za koga će igrati, kazao je Jurišić, a s njim se slaže i trener KK Široki Ivan Velić, koji je ranije bio izbornik mladih bh. reprezentacija.

- Sveopće stanje vrlo je loše. Sigurno da ima momaka koji su zaslužili poziv. Nemoguće je da nije pozvao nikoga iz Posušja, Širokog, Zrinjskog, ali njemu na obraz, kazao je Velić.

 

Piše: Velimir Begić